Film om at være plejefamilie

Social- og Boligstyrelsen har udarbejdet syv korte film om at være plejefamilie. Der er udarbejdet en introfilm og seks film.

Formålet med filmene er at understøtte, at personer, der gerne vil være plejeforældre, får indblik i forskellige aspekter ved livet som plejefamilie, herunder hvilken betydning det kan have for familielivet.

I filmene reflekterer tidligere plejebørn, plejeforældre, plejefamiliens egne børn, en forælder til et plejebarn samt en fagekspert over forskellige aspekter ved livet som plejefamilie.

Introfilmen kan blandt andet anvendes på informationsmøder for personer, der ønsker at være plejefamilie, og give dem indblik i, hvad de bør overveje forud for en ansøgning.

Seks af filmene indgår i Social- og Boligstyrelsens undervisningsvejledning til grundkursus i at være plejefamilie, til brug for socialtilsynenes undervisning af ansøgere som plejefamilie. Filmene skal bidrage til at sætte refleksioner i gang hos ansøgerne og danne rammerne for gruppedrøftelser i undervisningen. 

Filmene om at være plejefamilie 

Senest opdateret 01-03-2023

Kontakt

Team Socialtilsyn