Musikalske drive-in legestuer

Ældre Midtjylland Indsatser på sociale tilbud og plejecentre Kulturelle og sociale arrangementer

Foreningen Samværd ønsker at samle mennesker på tværs af generationer til nogle hyggelige stunder, som skaber livskvalitet og livsglæde blandt deltagerne unge som ældre.

Målgruppe: Ældre, der oplever ensomhed

Leverandør af indsatsen: Foreningen Samværd

Beskrivelse af indsatsen

De musikalske drive-in legestuer foregår udendørs på to plejehjem i Aarhus med tilstedeværelsen af en musikvært. Musikværten byder forældre og babyer velkommen, når de ankommer til plejehjemmet. Musikværtens rolle er at stå for at skabe en hyggelig ramme med musik, sang og bevægelse, alt imens at plejehjemsbeboerne kan se med fra deres terrasse eller vindue.

Legestuerne foregår én gang om ugen i et par timer, og der arbejdes allerede nu på at udvide konceptet til flere plejehjem.

Før corona foregik legestuer indendørs på plejehjemmene.

Foreningen Samværd har desuden i samarbejde med Aarhus Kommune etableret vindueskoncerter. Formålet har været at skabe gode stunder i en svær tid, hvor mange plejehjemsbeboere ikke har kunne få besøg. På afstand har plejehjemsbeboerne kunne synge med på de sange, som der er blevet spillet. Dette har gjort det muligt at være sammen - hver for sig.

Kontakt

Hvis du vil vide mere

Foreningen Samværds hjemmeside

Senest opdateret 11-12-2020

Vaccinehjælp

Røde Kors tilbyder bl.a. gratis ledsagelse af ældre, sårbare og personer med handicap, der skal vaccineres.

Læs om tilbuddet

Tlf. 35 29 96 60
Åben alle dage kl. 10-16.

Spørgsmål om corona

Har du spørgsmål i forbindelse med corona?