Webinarer nedbryder grænser

Handicap Landsdækkende Digitale og telefoniske indsatser Kulturelle og sociale arrangementer

Digital omstilling af kurser og foredrag har ført til rekordstore deltagerantal for Fibromyalgi- & Smerteforeningen.

Målgruppe: Mennesker med den kroniske smertesygdom fibromyalgi 

Leverandør: Fibromyalgi- & Smerteforeningen

Beskrivelse af indsatsen

Kurser, foredrag og workshops har altid været helt afgørende søjler i fundamentet for en patientforening som Fibromyalgi- & Smerteforeningen – ikke mindst fordi vores målgruppe af kroniske smertepatienter lider under en katastrofal mangel på målrettede tilbud.

Ny viden og ny inspiration

Med coronaens restriktioner på fysisk samvær var der udsigt til en katastrofal forværring af denne mangel, hvis ikke vi havde foretaget en digital omstilling af vores kursusvifte til webinar-formatet, hvor deltagerne kunne sidde i ro og mag hjemme foran skærmen og få ny viden og ny inspiration.

Responsen på den digitale omstilling har været helt fantastisk, og vi kan melde om de højeste deltagerantal nogensinde til kurser og foredrag i Fibromyalgi- & Smerteforeningen!

Vi har budt på inspirerende webinarer med førende eksperter i fibromyalgi og sygdomshåndtering, og vi har sikret oplæring af målgruppen i mødeværktøjet Zoom, så de inden hvert webinar var fortrolige med denne nye kanal til ny viden. Det har vi gjort gennem produktion af en videoguide til Zoom samt 1:1-oplæringer.  

Webinarer er kommet for at blive

Webinarerne har nedbrudt geografiske grænser, fordi alle over hele Danmark kan deltage hjemme fra stuen. Webinarerne har også nedbrudt de helbredsmæssige begrænsninger, som desværre ofte hindrer mange kroniske smertepatienter i at deltage i fysiske arrangementer, der kræver transport. 

Disse erfaringer tager vi med videre og giver videre som inspiration til andre, når vi kommer til en tid, hvor der igen bliver åbnet for mere fysisk samvær og fysiske kurser. Det bliver fantastisk igen at byde på kurser, foredrag og workshops med den fysiske nærhed, men webinarerne er helt sikkert også kommet for at blive, fordi de nedbryder grænser og forhindringer!

Kontakt

Sekretariatschef Judi Olsen på jo@fibromyalgi.dk eller kommunikationskonsulent Jens Arenbach Nielsen på jens@fibromyalgi.dk

Hvis du vil vide mere

Læs mere om Fibromyalgi- & Smerteforeningens indsatser på www.fibromyalgi.dk

Senest opdateret 25-04-2021

Vaccinehjælp

Røde Kors tilbyder bl.a. gratis ledsagelse af ældre, sårbare og personer med handicap, der skal vaccineres.

Læs om tilbuddet

Tlf. 35 29 96 60
Åben alle dage kl. 10-16.

Spørgsmål om corona

Har du spørgsmål i forbindelse med corona?