Online-støtte til lokale netværk

Handicap Landsdækkende Digitale og telefoniske indsatser

Med mange måneders stop for fysisk samvær har Fibromyalgi- & Smerteforeningen haft stort fokus på at sikre online-støtte til lokale netværk, så de kunne mødes og fastholde kontakten på nye måder i det virtuelle rum.


Målgruppe: Mennesker med den kroniske smertesygdom fibromyalgi 

Leverandør: Fibromyalgi- & Smerteforeningen

Beskrivelse af indsatsen

Mange mennesker med den kroniske smertesygdom fibromyalgi færdes ikke hjemmevant på sociale medier eller andre digitale platforme. Derfor har den digitale omstilling pga. corona været særligt udfordrende for mange fibromyalgiramte.  

Bevidst om digitale udfordringer

I Fibromyalgi- & Smerteforeningen har vi helt fra starten af coronaen været meget bevidste om de digitale udfordringer, som kendetegner vores patientgruppe i lighed med andre sygdomsramte, hvor der simpelthen ofte ikke er overskud til at tilegne sig ny viden og nye færdigheder.  

Vi har derfor haft stort fokus på at sikre den nødvendige oplæring til at blive dus med mødeværktøjet Zoom, således at vores mange netværksgrupper over hele Danmark kan holde kontakten med hinanden på nye måder i det virtuelle rum.  

En ganske særlig glæde

Og det giver en ganske særlig glæde, når man på skærmen ser og hører udbruddet af ”Yes, det lykkedes!” fra kroniske smertepatienter, som nu pludselig færdes hjemmevant i det virtuelle rum med deres gruppefæller fra lokalområdet.

Den inspiration er hermed givet videre, for det er en fælles udfordring blandt alle aktører på social- og sundhedsområdet, at mange i vores målgrupper kan have svært ved at blive dus med den digitale omstilling. Men med den rette oplæring og støtte kan det lykkes og blive en stor succes!

Kontakt

Kommunikationskonsulent Jens Arenbach Nielsen på jens@fibromyalgi.dk

Hvis du vil vide mere
Læs mere om Fibromyalgi- & Smerteforeningens indsatser på www.fibromyalgi.dk

Senest opdateret 25-04-2021

Vaccinehjælp

Røde Kors tilbyder bl.a. gratis ledsagelse af ældre, sårbare og personer med handicap, der skal vaccineres.

Læs om tilbuddet

Tlf. 35 29 96 60
Åben alle dage kl. 10-16.

Spørgsmål om corona

Har du spørgsmål i forbindelse med corona?