Case

I det følgende præsenteres en case til håndtering af udfordringer hos voksne med autisme og lavt kognitivt niveau under genåbningen af samfundet

Kvinde med autisme og lavt kognitivt niveau

B er en kvinde med autisme og lavt kognitivt niveau, som primært udtrykker sig med lyde og som trækker i personalet, når hun vil udfylde tid, som ikke fast tilrettelagt eller når hun vil kommunikere et behov.

B skal i sin dagsstruktur have indarbejdet flere tiltag af håndhygiejne. For B er det vigtigt, at hun ikke kommer på badeværelset, men tilbydes at få tørret sine hænder med spritserviet ved hendes faste plads. Personalet vil i hendes konkretskab lægge en spritserviet og næste konkret vil enten være en kaffekop eller en spisesituation.  B vil skulle gå til sit skema og blive introduceret for en ny aktivitet, vådserviet, med tydelige anvisninger fra personalet. Ved at det lægges i hendes dagsskema vil det skabe forudsigelighed og genkendelighed for B.

Teksten er udarbejdet af Spurvetoften, som er VISO-leverandør. Har du spørgsmål, kan du kontakte Socialstyrelsens hotline på 72 42 40 00.

Senest opdateret 30-06-2020

Vaccinehjælp

Røde Kors tilbyder bl.a. gratis ledsagelse af ældre, sårbare og personer med handicap, der skal vaccineres.

Læs om tilbuddet

Tlf. 35 29 96 60
Åben alle dage kl. 10-16.

Spørgsmål om corona

Har du spørgsmål i forbindelse med corona?