Overgreb mod børn med handicap

Børn og unge med funktionsnedsættelser bliver i højere grad end deres jævnaldrende udsat for overgreb. Social- og Boligstyrelsen har udarbejdet tre små film om emnet og en håndbog, der bl.a. sætter fokus på forebyggelse.

Børn og unge, som har et fysisk eller mentalt handicap bliver i højere grad end andre børn og unge udsat for seksuelle og voldelige overgreb. Social- og Boligstyrelsen har derfor udarbejdet en håndbog, der skal bidrage til at sikre, at børn og unge med funktionsnedsættelser er beskyttet og trygge i deres hverdag.

Om håndbogen

Håndbogen henvender sig til fagpersoner, der arbejder med målgruppen, og sætter fokus på, hvordan forebyggelse, opsporing og håndtering går hånd i hånd med den pædagogiske praksis.
Håndbogen er især rettet til det pædagogiske personale på botilbud.

Håndbog om forebyggelse mv. af overgreb mod børn med handicap

I tillæg til håndbogen har Social- og Boligstyrelsen produceret tre små animationsfilm, der introducerer til området. Filmene, der også henvender sig til pædagogisk personale, har fokus på hhv. forebyggelse, opsporing og fagpersoners rolle og ansvar.

Film om forebyggelse af overgreb

Film om opsporing af overgreb

Film om fagpersoners rolle og ansvar

Senest opdateret 04-04-2019

Kontakt

Julia Kim Schweitzer
Specialkonsulent

Nyhedsbrev

Vores nyhedsbreve holder dig opdateret med faglig viden, information om ansøgningspuljer, nye udgivelser, konferencer og temadage på socialområdet.

Tilmeld dig her