Seksuelle overgreb mod børn og unge

Omfang af seksuelle overgreb mod børn og unge i Danmark er vanskeligt at give et præcist tal på, og det må antages, at der er store mørketal.

Det er vanskeligt at give et præcist tal for, hvor mange børn og unge, der bliver udsat for seksuelle overgreb. De undersøgelser der er på området har varierende resultater, hvilket bl.a. skyldes, at de definerer seksuelle overgreb forskelligt. Derudover antager man, at mange seksuelle overgreb mod børn aldrig bliver opdaget eller rapporteret. 

SFI har i 2016 undersøgt omfanget af både vold og seksuelle overgreb mod børn. Læs rapporten ved at klikke på linket til højre på siden under "Vil du vide mere?". 

På Social- og Boligstyrelsens Vidensportal kan du også læse mere om temaet seksuelle overgreb mod børn og unge, herunder omfang af seksuelle overgreb mod børn og unge i Danmark.

Tema om seksuelle overgreb på Vidensportalen

Du kan læse om senfølger af seksuelle overgreb og behandlingsmuligheder på Social- og Boligstyrelsens side om senfølger af overgreb.

Senfølger af seksuelle overgreb og vold mellem voksne

Senest opdateret 03-11-2020

Kontakt

Julia Kim Schweitzer
Specialkonsulent

Nyhedsbrev

Vores nyhedsbreve holder dig opdateret med faglig viden, information om ansøgningspuljer, nye udgivelser, konferencer og temadage på socialområdet.

Tilmeld dig her