Afsnit 5: Selektiv mutisme for fagfolk

Hør femte afsnit i VISOs podcastserie 'Viden fra VISO'. I dette afsnit kan du blive klogere på arbejdet med børn og unge med selektiv mutisme for fagfolk.

Lyt på SoundCloud: Afsnit 5: Selektiv mutisme fagfolk

Læs en transskription af afsnittet her

Selektiv mutisme er en angstlidelse, og den præcise udbredelse er ukendt. Det er afgørende at forstå, at børn med selektiv mutisme har et stærkt ønske om at tale, men at angsten gør det umuligt for dem.

VISO har gennemført et stort projekt om målgruppen, hvor man bl.a. har fundet frem til brugbar viden for fagfolk, der er i berøring med børn og unge med selektiv mutisme.

Læs mere om selektiv mutisme her

Derudover mundede projektet også ud i et inspirationskatalog med konkrete værktøjer, analysemodeller og pædagogiske tilgange, som fagfolk kan lade sig inspirere af i arbejdet med og omkring børn med selektiv mutisme.

Hent inspirationskataloget og de praksisnære redskaber her

Medvirkende

Line Gebauer, psykolog tilknyttet Langagerskolen i Aarhus og en del af den undersøgende VISO-gruppe

Vært

Lukas Bjerg, journalist og podcastproducent

Desuden indgår anonymiserede citater fra kvinder, der har levet med selektiv mutisme som børn og/eller unge.

 

Du lytter enten til podcasten ved hjælp af en podcast app eller afspiller den direkte på VISOs hjemmeside.

Har du en iPhone, en iPad eller en MacBook, kan du bruge appen ‘Podcasts’.

Hvis du bruger en PC eller har en android telefon, skal du hente en podcast app, f.eks. Spotify. På android-telefoner henter du en app via telefonens app store. 

Du kan vælge at streame eller downloade podcasten. Hvis du streamer, afspiller du podcasten direkte over internettet. Alternativt kan du downloade podcasten i app’en. Det betyder, at du kan høre den senere på tidspunkter, hvor din mobil ikke behøver at være på nettet.

Kontakt

Kristina Sandal Poder Kristensen
Socialfaglig konsulent