Afsnit 6: Selektiv mutisme for forældre

Hør sjette afsnit i VISOs podcastserie 'Viden fra VISO'. I dette afsnit kan du blive klogere på, hvordan man som forælder bedst kan støtte op om et barn med selektiv mutisme.

Lyt på SoundCloud: Afsnit 6: Selektiv mutisme for forældre

Læs en transskription af afsnittet her

Selektiv mutisme er en angstlidelse, og den præcise udbredelse er ukendt. Det er afgørende at forstå, at børn med selektiv mutisme har et stærkt ønske om at tale, men at angsten gør det umuligt for dem.

I VISOs store projekt om målgruppen har man bl.a. fundet brugbar viden for forældre til børn og unge med selektiv mutisme. Derudover kan materialet bruges til at klæde fagfolk på til at forstå den særlige position, man er i som forældre til et barn med selektiv mutisme.

Læs mere om selektiv mutisme her

Medvirkende

  • Angela Kirke, mor til et barn med selektiv mutisme
  • Birgit Drasbæk Søgaard Isene, psykolog tilknyttet Langagerskolen i Aarhus og en del af den undersøgende VISO-gruppe

Vært

  • Lukas Bjerg, journalist og podcastproducent

Du lytter enten til podcasten ved hjælp af en podcast app eller afspiller den direkte på VISOs hjemmeside.

Har du en iPhone, en iPad eller en MacBook, kan du bruge appen ‘Podcasts’.

Hvis du bruger en PC eller har en android telefon, skal du hente en podcast app, f.eks. Spotify. På android-telefoner henter du en app via telefonens app store. 

Du kan vælge at streame eller downloade podcasten. Hvis du streamer, afspiller du podcasten direkte over internettet. Alternativt kan du downloade podcasten i app’en. Det betyder, at du kan høre den senere på tidspunkter, hvor din mobil ikke behøver at være på nettet.

Kontakt

Kristina Sandal Poder Kristensen
Socialfaglig konsulent