Afsnit 4: Voksne med udviklingshæmning og udadreagerende adfærd

Hør fjerde afsnit i VISOs podcastserie 'Viden fra VISO'. I dette afsnit kan du blive klogere på arbejdet med voksne med udviklingshæmning og udadreagerende adfærd.

Lyt på SoundCloud: Afsnit 4: Udviklingshæmning og udadreagerende adfærd

Læs en transskription af afsnittet her

Udadreagerende adfærd hos voksne med udviklingshæmning kan have store omkostninger. Det gælder både for borgeren selv og for fagpersonalet, der kan opleve stress, angst og en øget risiko for vold.

VIVE har for Social- og Boligstyrelsen undersøgt, hvad der findes af virksomme metoder og lovende praksis hos bl.a. VISO-leverandører i forhold til at forebygge og mindske udadreagerende adfærd hos voksne borgere med udviklingshæmning. Undersøgelsens resultater peger bl.a. på otte beskyttende faktorer i arbejdet med denne målgruppe.

Læs mere om undersøgelsen

Hent redskaber til arbejdet med beskyttende faktorer 

Medvirkende

  • Trine Uhrskov, psykolog og medejer af konsulentfirmaet Sopra og VISO-specialist
  • Nina Steensig, specialkonsulent hos VISO, Social- og Boligstyrelsen

Speak

Mads Christian Heede, journalist hos Kontekst & Lyd

Du lytter enten til podcasten ved hjælp af en podcast app eller afspiller den direkte på VISOs hjemmeside.

Har du en iPhone, en iPad eller en MacBook, kan du bruge appen ‘Podcasts’.

Hvis du bruger en PC eller har en android telefon, skal du hente en podcast app, f.eks. Spotify. På android-telefoner henter du en app via telefonens app store. 

Du kan vælge at streame eller downloade podcasten. Hvis du streamer, afspiller du podcasten direkte over internettet. Alternativt kan du downloade podcasten i app’en. Det betyder, at du kan høre den senere på tidspunkter, hvor din mobil ikke behøver at være på nettet.

Kontakt

Kamilla Mercado
Socialfaglig konsulent