Fagpersoner, der arbejder med mennesker med demens, er ”arbejdsredskabet” og dermed sårbare ift. egne ”triggerpunkter”. De bringer menneskelighed og sårbarhed med ind i arbejdet og relationen. Derfor er den enkeltes evne til at skabe en forbindelse afgørende for udfaldet af indsatsen.
Formålet med dette temaforløb er at klæde fagprofessionelle på med viden om, hvad der sker, når de udsættes for belastninger i arbejdet med personer med demens.
Temaforløbet tager bl.a. afsæt i spørgsmål, såsom hvad vi kan gøre for at forebygge psykiske belastninger; hvordan den hypo/hyper-involverede fagperson agerer, og hvad der sker, når de faglige argumenter bliver skubbet i baggrund af mere personlige og værdibaserede værdier.
Temaforløbet henvender sig til fagpersoner på plejecentre og i hjemmeplejen, ledere og demenskonsulenter, der er i berøring med personer med demens og deres pårørende.
Forløb indeholder to til tre gange vidensformidling af ca. 3 timer og foregår lokalt hos jer med minimum 10 deltagere. Undervejs eller sidst i forløbet får I tilsendt de slides og materialer, der har været anvendt.
Har I brug for et mere individuelt tilrettelagt forløb, kan I rette henvendelse til VISO om at få et kortere eller længerevarende rådgivningsforløb vedrørende flere borgere.
Læs om rådgivningsforløb vedrørende flere borgere
Beskrivelse af sessionerne