Gør mig klar til mit møde - børnebrev

Dette redskab har til formål at få barnet til at føle sig forberedt til et møde, og at rådgiver oplever sig støttet i at etablere et trygt møde for barnet.

(Klik på billedet for stor version)

Redskabet er et brev, som giver barnet information om et planlagt møde, og giver barnet mulighed for at fortælle rådgiver om sine overvejelser forud for mødet. På den måde kan rådgiver tage betragtningerne med i sin planlægning. Brevet giver en struktur for barnets forberedelse før mødet.

Rådgiver giver brevet til en voksen, som barnet er tryg ved. Den voksne afleverer og gennemgår brevets indhold med barnet, så barnet ved hvad mødet handler om, og hvordan det skal forløbe.
Barnet svarer på spørgsmålene. Barnet svarer enten mundtligt til den voksne eller skriftligt direkte til rådgiver. Svarene skal modtages af rådgiver FØR mødet, så svarene kan indgå i planlægning af mødet.

Det anbefales at anvende brevet ved opstart af nye sager. Det anbefales, at rådgiver allierer sig med en kollega fra barnets hverdag, eksempelvis lærer eller pædagog, til at gennemgå brevet og forberede barnet til mødet.
Det er vigtigt, at den voksne der overleverer brevet og hjælper barnet med at svare, forstår, hvorfor forberedelsen er vigtig. Man kan eventuelt indsætte et billede af sig selv som afsender på brevet.
Det er vigtigt med en klar aftale mellem rådgiver og den involverede voksen om at brevet kommer retur til rådgiver. Rådgiver kan med fordel følge op med et telefonopkald til den voksne, for at bekræfte aftale.

Gør mig klar til mit møde

Hent et eksempel på redskabet

Her kan du downloade et eksempel på redskabet, som du kan bruge som inspiration. 

Hent et eksempel på redskabet her

Redskabet er inspireret af Tusla Child and Youth Participation Toolkit. 

Du kan tilgå Tusla Child and Family Agency hjemmeside her

Nyhedsbrev

Vores nyhedsbreve holder dig opdateret med faglig viden, information om ansøgningspuljer, nye udgivelser, konferencer og temadage på socialområdet.

Tilmeld dig her