Familiehuse dyrker det gode samarbejde

I initiativet om familiehuse og tidlig forebyggende indsats er der etableret et netværk for kommuner og regioner. På netværksseminaret d. 30. november 2023 blev der drøftet det gode samarbejde mellem frivillige foreninger og det offentlige. Hør mere om dette i en minipodcast, som du kan læse om her på siden.

Lyt på Soundcloud: Familiehuse dyrker det gode samarbejde

Læs en transskription af afsnittet her 

Det gode samarbejde mellem frivillige foreninger og det offentlige var et af emnerne på Social- og Boligstyrelsens nationale seminar i familiehusnetværket torsdag den 30. november 2023.

I denne mini-podcast kan du høre fire af deltagerne fortælle om, hvad der betyder mest, når der skal skabes de bedst mulige rammer for kommende forældre og småbørnsfamilier.

Line Friborg Sanggaard, der er projektleder for Småbørnsklubberne hos Red Barnet, fortæller fx, at nogle familier bliver mere trygge, når det er de frivillige, der har etableret kontakten. Som hun siger:
”Vi oplever, at familierne godt nogle gange kan have et lidt anstrengt forhold til kommunen, og den barriere vil vi rigtig gerne være med til at nedbryde. Vi kan nå nogle af de familier, som kommunen ikke nødvendigvis ville nå.”

Og Dennis Rabæk Lønstrup fra Odder Kommuner lægger vægt på at stå til rådighed på skæve tidspunkter, når de frivillige holder planlægningsmøder, og det bliver der sat pris på.