Inddragelse gennem LA2-manual og -planer
Ca. 1 pct. af alle 0-17-årige i Danmark bliver anbragt uden for hjemmet. Børn og unge har brug for at blive inddraget i deres behandlingsforløb og de indsatser, der iværksættes af professionelle omkring dem. LA2 er en dialog- og refleksionsmetode til at understøtte inddragelse af unge og forebygge konflikter.
LA2-manual: Metode og baggrund
Nedenfor finder du en række materialer, som du kan downloade, skrive i og arbejde med sammen med dine kolleger:
Trivselsplaner for borger og fagprofessionelle kan hjælpe dig med at understøtte de unges trivsel og deres opmærksomhed på belastningstegn og hjælpsomme mestringsstrategier.
Trivselsplan for borger
Trivselsplan for fagprofessionelle
Se eksempel på Jonas’ udfyldte trivselsplan
Tryghedsplaner for borger og fagprofessionelle kan hjælpe dig i dialogen med en ung om, hvad der kan skabe tryghed og deeskalere konflikter.
Tryghedsplan for borger
Tryghedsplan for fagprofessionelle
Læringsplaner for borger og fagprofessionelle kan hjælpe dig, når der er brug for at følge op på en konfliktsituation og for at forebygge nye konflikter.
Læringsplan for borger
Læringsplan for fagprofessionelle
Mestringsplaner for borger og fagprofessionelle kan hjælpe dig, når der er behov for at arbejde med den unges mestringsevner.
Mestringsplan for borger
Mestringsplan for fagprofessionelle
Styrk de unges motivation
Motivation er en vigtig drivkraft i alle forandringsprocesser. Motivation fremmes typisk, hvis den enkelte kan se en mening med forandringen.
I denne video fortæller filosof Gregers Rosdahl om den motiverende samtale, og hvordan den anvendes i praksis. Gregers Rosdahl rådgiver og underviser i den motiverende samtale og har udgivet flere bøger om emnet.
Video: Introduktion til den motiverende samtale (YouTube)
Faglig refleksion
Det kræver bevidst og systematisk brug af faglig refleksion at bevare fagligheden og arbejdsglæden i arbejdet med anbragte unge. Her finder du inspiration til at arbejde med kollegial sparring.