Til dig, der har eller ønsker et job

Hvis du oplever særlige funktionelle udfordringer i forhold til job, så kan du her læse om, hvilke muligheder der kan være for hjælp og støtte.

På platformen kan du finde viden og inspiration som en hjælp til at afklare, om du oplever særlige funktionelle behov i forhold til job på en almindelig arbejdsplads.

Du kan også bruge den som forberedelse til at tage en snak med jobcentret og eventuelt arbejdsgiver om, hvad mulighederne for hjælp og støtte kunne være for dig. 

Mestring og håndtering

Her kan du læse om, hvilke særlige funktionelle udfordringer og behov nogle oplever at have i forbindelse med et job, hvis man har autisme, erhvervet hjerneskade, udviklingshæmning, psykiske vanskeligheder eller synshandicap. Der er også gode råd til, hvordan man kan mestre dem.

Oplevelser af funktionelle udfordringer ved fx autisme er forskellig fra person til person. Så hvis du identificerer dig med autisme eller har en autismediagnose, så er det ikke sikkert, at du genkender alle de beskrevne udfordringer.

Omvendt kan det også være, at du genkender nogle af de beskrevne udfordringer, selvom du identificerer dig med et andet handicap.

Platformen kan derfor være relevant for flere og på tværs af de beskrevne funktionelle udfordringer.

Læs mere om mestring og håndtering af særlige funktionelle behov på jobbet 

Særligt tilrettelagte indsatser

Her kan du læse eksempler på, hvordan man kan træne til et job på en almindelig arbejdsplads. For nogle kan det blive lettere at beholde jobbet eller finde et andet, der ligner det, hvis man træner i at håndtere sine særlige funktionelle udfordringer.

Din kommune har ikke pligt at tilbyde denne hjælp, så det er ikke sikkert, at muligheden findes i din kommune. Tal med jobcentret og sagsbehandleren i din kommune om, hvad muligheden kan være for dig,

Læs mere om særligt tilrettelagte indsatser

Ordninger, redskaber og lovstof

Her kan du læse om de handicapkompenserende ordninger. De kan være en hjælp til at kompensere for de barrierer, som du måske møder i forhold til job. Tal med jobcentret i din kommune om, hvad muligheden kan være for dig.

Læs mere om de handicapkompenserende ordninger

Guide om teknologistøtte

Her kan du læse om apps og computerprogrammer, som kan være en særlig hjælp på jobbet, hvis du oplever funktionelle udfordringer i forbindelse med autisme, erhvervet hjerneskade, udviklingshæmning, psykiske vanskeligheder eller synshandicap.

Du kan også se tre eksempler på brugerrejser. De viser, hvordan kommer godt i gang med at bruge teknologien på jobbet.  

Læs mere om teknologistøtte og job

Du kan også se nogle korte film, hvor personer med handicap fortæller om at have et job. De fortæller også om den støtte, de får.

Se filmen om Anja, der efter flere års ledighed kom i job på egne vilkår. 

Se filmen om Erik, der har fået job et supermarked.

Kontakt

Hanne Langeland
Specialkonsulent