Guide til genbrug af bærende konstruktioner - til professionelle

2023

Guiden vejleder professionelle om den gode ombygningsproces ved renoveringer med genbrug af bærende konstruktioner.

Denne guide henvender sig til professionelle og har til formål at understøtte genbrug af bærende konstruktioner ved renovering og ombygninger.

Igennem en tjekliste giver guiden professionelle viden om den gode proces ved renovering med genbrug af bærende konstruktioner.

Guiden informerer også om potentialerne ved genbrug af bærende konstruktioner som lavere klimabelastning og økonomiske gevinster.

Derudover vejleder guiden professionelle om, hvordan man reducerer risici, barrierer og omkostninger i en ombygningsproces.

Guiden gennemgår de forhold, man med fordel kan være opmærksom på i planlægningen af renoveringer med fokus på genbrug af bærende konstruktioner som bæreevne og indhold af skadelige stoffer.

Desuden gennemgår guiden de mest almindelige bygningstypologier opført i perioden 1930-1995, og hvad man, i forhold til genbrug af bærende konstruktioner, bør være særligt opmærksom på ved disse huse.

Guiden er baseret på en række analyser. Dels af hvilke bygningstyper, der indeholder det største potentiale for genbrug af bærende konstruktioner. Og dels af barrierer i beslutningsprocessen mellem nedrivning og renovering.

Ud over guiden er der udviklet en case-samling med tolv cases, der inspirerer til renovering og tranformering frem for at rive ned og bygge nyt.

Guiden kan bruges som et opslagsvæk, hvor man kan dykke ned i det, der er relevant for ombygningen.

De to guides og case-samling er udarbejdet af ABC Ingeniører og Teknologisk Institut for Social- og Boligstyrelsen.

Hent guiden her