Guide til genbrug af bærende konstruktioner - til den private bygningsejer

2023

Guiden vejleder private bygningsejere om den gode ombygningsproces ved renoveringer med genbrug af bærende konstruktioner.

Denne guide henvender sig til private boligejere og har til formål at understøtte genbrug af bærende konstruktioner ved renovering og ombygning af enfamiliehuse.

Igennem en tjekliste giver guiden private boligejere viden om den gode proces ved renovering med genbrug af bærende konstruktioner.

Guiden informerer også om potentialerne ved genbrug af bærende konstruktioner som CO2-besparelser og økonomiske gevinster.

Derudover vejleder guiden private boligejere om, hvordan man reducerer risici, barrierer og omkostninger i en ombygningsproces.

Guiden gennemgår de forhold, man med fordel kan være opmærksom på i planlægningen af renovering af enfamiliehuse med fokus på genbrug af bærende konstruktioner som bæreevne og indhold af skadelige stoffer.

Desuden gennemgår guiden de mest almindelige typer af enfamiliehuse opført i perioden 1930-1995, og hvad man, i forhold til genbrug af bærende konstruktioner, bør være særligt opmærksom på ved disse huse.

Guiden er baseret på en række analyser. Dels af hvilke bygningstyper, der indeholder det største potentiale for genbrug af bærende konstruktioner. Og dels af barrierer i beslutningsprocessen mellem nedrivning og renovering.

Ud over guiden er der udviklet en case-samling med tolv cases, der inspirerer til renovering og tranformering frem for at rive ned og bygge nyt.

Guiden kan bruges som et opslagsværk, hvor man kan dykke ned i det, der er relevant for ens ombygning.

De to guides og case-samling er udarbejdet af ABC Ingeniører og Teknologisk Institut for Social- og Boligstyrelsen.

Hent guiden her