Hele vejen rundt. Redskaber i arbejdet med unges rusmiddelproblemer

Socialstyrelsen, Lene Sook Emmeche, Mette Nielsen og Maj Eun Herløw2012

Unge med rusmiddelproblemer har brug for støtte fra fagpersonerne omkring sig. De har det typisk svært på mange områder i deres liv og hverdag, og de oplever ikke altid, at deres problemer med rusmidler er de største eller dem, der fylder mest.

Mange unge er tilbageholdende med at søge hjælp, men de vil ofte gerne i dialog. Som fagperson spiller man en vigtig rolle for disse unge. Man kan ikke løse deres problemer, men man kan hjælpe dem godt på vej. Det kan man gøre ved at gå i dialog med de unge og støtte dem i at komme i gang med en positiv proces, der bringer dem derhen, hvor de gerne vil være i deres liv.

Her i hæftet kan man få støtte til opgaven. Hæftet giver både viden og redskaber til, hvordan man kan gribe det an, når man står over for en ung med rusmiddelproblemer. Hæftet henvender sig først og fremmest til dig, der som fagperson enten omgiver de unge i deres hverdag, for eksempel på skole og uddannelse. Eller dig, som arbejder med støtte til unge, eksempelvis som sagsbehandler, unge-konsulent, UU-vejleder eller kontaktperson.


 
Hent publikationen