Til borgere og pårørende. Regler om brug af magt over for voksne med betydelig og varigt nedsat psykisk funktionsevne

2019

Få kendskab til servicelovens regler om magtanvendelse og andre indgreb i selvbestemmelsesretten. Denne håndbog til borgere og pårørende giver et overblik over regelsættet, viden om de enkelte regler og illustrerer brug af reglerne gennem cases.

Folketinget har vedtaget nye regler for magtanvendelse og andre indgreb i selvbestemmelsesretten over for voksne med betydelig og varigt nedsat funktionsevne. De reviderede regler i serviceloven om brug af magt træder i kraft den 1. januar 2020.

Denne håndbog giver et overblik over, hvad der står i reglerne, og hvad de betyder. Den indeholder desuden en række cases, der giver eksempler på brug af reglerne i praksis.

Håndbogen henvender sig til borgere og pårørende, der er berørt af servicelovens regler for magtanvendelse og andre indgreb i selvbestemmelsesretten. Håndbogen er udarbejdet i samarbejde med Sundhedsstyrelsen.

Håndbog er én ud af tre håndbøger om servicelovens regler om magtanvendelse og andre indgreb i selvbestemmelsesretten over for personer med betydelig og varigt nedsat psykisk funktionsevne.

Fra januar 2020 vil det også være muligt at bestille trykte versioner af håndbøgerne.

Få mere viden om brug af magt på Socialstyrelsens hjemmeside


 
Hent publikationen

 

Kort fortalt - Til borgere: Regler om brug af magt (pdf) 

Håndbog omhandler magtanvendelsesregler

Gældende 1. januar 2020-30. juni 2024.