Skabeloner til breve om barnets lov

22-01-2024

Social- og Boligstyrelsen har udarbejdet to brevskabeloner, som kommuner kan bruge i deres dialog med børn og forældre om barnets lov, og hvad den betyder for dem. Skabelonerne giver inspiration og kan rettes til efter den enkelte kommunes behov.

Børn og unge skal vide, hvad den nye barnets lov betyder for dem - og det skal deres forældre også.

Barnets lov skal styrke indsatsen for børn og unge i udsatte positioner, så de modtager den rette hjælp og støtte tidligt i deres liv. Centralt i loven er det stærke fokus på inddragelsen af børnene og de unge selv. De har ret til at blive lyttet til og til at få indflydelse på de forhold, der vedrører dem. Deres retssikkerhed skal prioriteres, og de skal opleve et børnevenligt system.

For at gøre det nemmere for kommunerne at orientere familier, der har en sag i kommunen, om barnets lov og hvad den betyder for dem, har Social- og Boligstyrelsen udarbejdet to brevskabeloner – én målrettet forældre, og én målrettet børn og unge. Skabelonerne understreger bl.a. de rettigheder, der følger med barnets lov, og sætter spot på reglerne om inddragelse af børn og unge.   

Skabelonerne er tilgængelige i Word-format og er tænkt som inspiration. De kan derfor tilpasses af den enkelte kommune efter behov.

Skabelonerne kan hentes her

Vil du vide mere?

Barnets lov trådte i kraft 1. januar 2024. Du kan læse mere om både reformen Børnene Først og barnets lov her på sbst.dk og finde de redskaber, udgivelser, kurser mv., som Social- og Boligstyrelsen stiller til rådighed:  

Læs mere om barnets lov og Børnene Først

Kontakt Børnene Først

Nyhedsbrev

Vores nyhedsbreve holder dig opdateret med faglig viden, information om ansøgningspuljer, nye udgivelser, konferencer og temadage på socialområdet.

Tilmeld dig her