Pulje: Midlertidige nødovernatningstilbud

15-05-2024

Der er udmeldt en ansøgningspulje til at etablere midlertidige tilbud om nødovernatning til personer, der sover på gaden. Puljen henvender sig til både kommuner, frivillige organisationer og §110-tilbud. Ansøgningsfrist: 28. juni 2024 kl. 12.

Gadesoverne er ofte blandt de mest udsatte, der lever i hjemløshed. Livet på gaden kan gå hårdt ud over helbredet. Og når temperaturen falder, og vinteren sætter ind, bliver situationen endnu sværere.

Social- og Boligstyrelsen udmelder på den baggrund en ansøgningspulje på 11,1 mio. kr. til at etablere midlertidige nødovernatningstilbud til målgruppen.  

De nye tilbud skal give mulighed for akut nattely i vintermånederne, varme, lettere forplejning og adgang til sanitære forhold - og dermed bl.a. modvirke de helbredsmæssige problemer, som målgruppen kan opleve.

Ansøgningspuljen dækker to projektår og to vinterperioder fra 15. november til 31. marts i det efterfølgende år.

Målgruppe

Ansøgningspuljens målgruppe er gadesovende personer, der lever i hjemløshed, og som akut har brug for nattely i vintermånederne. Der stilles krav om, at personer i målgruppen har lovligt ophold i Danmark.

Ansøgningsfrist

Ansøgningsfristen er den 28. juni 2024 kl. 12.00.               .

Hvem kan søge?

Kommuner, frivillige organisationer og foreninger samt tilbud oprettet efter § 110 i lov om social service (herberger og forsorgshjem), hvis der er tale om en midlertidig udvidelse af kapaciteten.

Ansøgere skal være opmærksomme på, at der skal anvendes MitID Erhverv (med foreningens/kommunens CVR-nummer) ved oprettelse og indsendelse af ansøgninger via tilskudsportalen.

Flere oplysninger og adgang til at søge puljen


Informationsmøde

Vi vil gerne fortælle om ansøgningspuljen på et informationsmøde, der holdes virtuelt den 4. juni 2024 kl. 10.00. På mødet orienterer vi også om ansøgningsprocessen. Der vil være mulighed for at stille spørgsmål via chatfelt.

Tilmelding til informationsmøde

 

Kontakt

Tilskudsadministration

Nyhedsbrev

Vores nyhedsbreve holder dig opdateret med faglig viden, information om ansøgningspuljer, nye udgivelser, konferencer og temadage på socialområdet.

Tilmeld dig her