Workshops: De tavse børn

02-03-2023

Børn med selektiv mutisme er ikke tavse, fordi de mangler kommunikative færdigheder; deres tavshed er udtryk for en angsttilstand. VISO inviterer til workshops i marts for både forældre og fagprofessionelle, som ønsker mere indblik i, hvordan man bedst hjælper børnene. Det er gratis at deltage.

Selektiv mutisme er en angstlidelse, der typisk rammer børn, og som indebærer, at barnet i nogle sammenhænge ikke taler, selvom han eller hun har et fuldt funktionelt sprog.

Ofte taler børn med selektiv mutisme spontant og entusiastisk med deres forældre, søskende og andre nære familiemedlemmer, men i børnehaven eller skolen er de konsekvent tavse, eller snakker kun med enkelte andre børn, når ingen andre hører det.

Få viden og redskaber

Det er VISOs erfaring, at både fagfolk og forældre kan savne viden om denne form for angst og efterspørger redskaber til, hvordan man bedst kan arbejde med at øge kommunikationen hos barnet og understøtte udvikling og trivsel.

Derfor tilbyder vi her i marts en række gratis workshops landet over, hvor vi sætter fokus på den nyeste viden og giver inspiration til, hvordan man bedst kan hjælpe det enkelte barn.

Populære workshops

Der har allerede været meget stor interesse for workshopsene, og flere er fuldt bookede. Der er dog fortsat ledige pladser til vores arrangement for fagpersoner 28. marts:

Tilmeld dig workshop i Odense 28. marts 2023

Der er også ledige pladser til disse fire workshops for forældre:

Tilmeld dig workshop i Aarhus 15. marts 2023

Tilmeld dig workshop i Herning 20. marts 2023

Tilmeld dig workshop i Odense 28. marts 2023

Tilmeld dig workshop i København 29. marts 2023

Hvis du vil vide mere

VISO har i 2022 udgivet en videnspublikation og to podcasts om selektiv mutisme:

Selektiv mutisme - videnspublikation

Vi er på vej med yderligere materiale. Følg med i nyhedsbrevet!

Kontakt

Ellen Vibe Pedersen
Konsulent

Nyhedsbrev

Vores nyhedsbreve holder dig opdateret med faglig viden, information om ansøgningspuljer, nye udgivelser, konferencer og temadage på socialområdet.

Tilmeld dig her