Pulje: Fremskudt behandling til de mest udsatte borgere med et stofmisbrug

31-05-2023

Der er udmeldt en ansøgningspulje til udvikling af en ny model for udgående, opsøgende og rummelig stofmisbrugsbehandling. Formålet er at tilbyde en mere tilgængelig behandling for de mest udsatte borgere med et stofmisbrug. Ansøgningsfrist: 21. august 2023 kl. 12.00.

For de mest udsatte borgere med et stofmisbrug kan det være en barriere for at gå i behandling, at man selv skal henvende sig og regelmæssigt møde op i et behandlingstilbud.

Forskningen peger derfor på, at behandlingsmulighederne til disse borgere bør omfatte en opsøgende, udgående, rummelig og tilgængelig indsats, der bygger på omsorg, stabilisering og et recovery-perspektiv.

Social- og Boligstyrelsen har på den baggrund etableret en pulje til udvikling og implementering af en ny model for stofmisbrugsbehandling. Modellen skal udvikles over tre år i et samarbejde mellem styrelsen og op til fem kommuner.

Der er afsat 12,0 mio. kr. til støtte til kommuner.

Målgruppe

Målgruppen for puljen er de mest udsatte borgere, herunder borgere i hjemløshed, med et aktivt stofmisbrug.

Ansøgningsfrist

Der er ansøgningsfrist den 21. august 2023 kl. 12.00.         .

Hvem kan søge?

Ansøgningspuljen kan søges af kommuner.

Yderligere oplysninger om puljen     

Informationsmøde

Social- og Boligstyrelsen afholder virtuelt informationsmøde den 13. juni 2023 kl. 13.00 – 14.30, hvor du kan høre mere om puljen og ansøgningsprocessen.

Adgang til deltagelse i det virtuelle møde kan ske ved at klikke på linket nedenfor. Forhåndstilmelding er ikke nødvendigt.

Læs mere om mødet og find link til deltagelse 

  

 

Kontakt

Tilskudsadministration

Nyhedsbrev

Vores nyhedsbreve holder dig opdateret med faglig viden, information om ansøgningspuljer, nye udgivelser, konferencer og temadage på socialområdet.

Tilmeld dig her