Nyt rådgivningstilbud på hjemløshedsområdet

08-02-2023

Vil I arbejde mere systematisk med udredning og plan på jeres §110-tilbud? Eller ønsker jeres kommune at implementere M-ACT, den helt nye modificerede ACT-indsats? Social- og Boligstyrelsen starter i foråret 2023 to gruppebaserede rådgivningsforløb om netop disse emner. Tilmeldingsfrist: 10. april 2023.

Som noget nyt tilbyder Social- og Boligstyrelsens rådgivningsfunktion på hjemløshedsområdet nu gruppebaserede rådgivningsforløb.

Formålet er at udnytte den særlige dynamik, der opstår, når man er flere, der mødes på kryds og tværs, og give nye muligheder for sparring og netværksdannelse.  

I et gruppeforløb arbejder et antal kommuner eller § 110-boformer med udgangspunkt i et fælles tema i en periode på et halvt år, hvor deltagerne undervejs mødes både fysisk og virtuelt.

Det handler forløbene om

I første runde tilbyder vi to forløb:

 • Systematisk arbejde med udredning og opholdsplan på § 110-boformer
  • Forløbet er målrettet § 110-boformer
  • I forløbet fokuseres på systematisk udvikling af lokal praksis i arbejdet med udredning og opholdsplan.
  • Omdrejningspunkterne er viden, redskaber og erfaringsudveksling på tværs af de deltagende boformer.
 • Organisering af modificeret ACT (M-ACT)
  • Forløbet er målrettet kommuner
  • I forløbet fokuseres på organisering af et lokalt og bæredygtigt fundament for implementering af indsatsen
  • Omdrejningspunkterne er viden om M-ACT, lokalt arbejde med indsatsbeskrivelse og erfaringsudveksling på tværs af de deltagende kommuner.

Begge forløb forventes at starte ultimo april 2023.

Tilmeldingsfrist: 10. april 2023.

Mere information og tilmelding til rådgivningsforløbene

Hvis du vil vide mere

M-ACT: Indsatsen M-ACT er udviklet til borgere med komplekse problemstillinger. Den recovery-orienterede indsats bygger på metoden Assertive Community Treatment (ACT), men er mere overkommelig at implementere og er netop evalueret med lovende resultater.

Læs mere og hent evalueringen

Borgerens udredning og plan: Den daværende Socialstyrelse udgav i 2019 en række faglige anbefalinger til §-110-boformer. Her beskrives bl.a., hvordan man – ud fra forskellige metoder – kan arbejde systematisk med borgerens udredning og opholdsplan.

Læs mere og hent anbefalinger
 

Nyheden er opdateret 15. marts 2023 med oplysning om tilmeldingsfrist. Samtidig er omtalen af to informationsmøder, der er afholdt, slettet. Red.

Senest opdateret 15-03-2023

Kontakt

Christina Skøtt-Christensen
Chefkonsulent

Nyhedsbrev

Vores nyhedsbreve holder dig opdateret med faglig viden, information om ansøgningspuljer, nye udgivelser, konferencer og temadage på socialområdet.

Tilmeld dig her