Tilmeldingen til VISO-konferencen 2022 er åben

15-09-2022

Meld dig til og hør psykologen Dorthe Birkmose tale om motivation og filosoffen Søren Engelsen om etik, når VISO holder konference i Nyborg den 6. december. På programmet er også 14 forskellige videnssessioner, hvor VISO-specialister og andre eksperter fortæller om aktuelle socialfaglige temaer.

Tilmeldingen til VISOs store årlige konference er netop åbnet. Konferencen finder denne gang sted 6. december 2022, hvor Hotel Nyborg Strand vil danne rammen om dagens mange faglige oplevelser, oplæg og drøftelser.

Det kan du opleve på VISO-konferencen

Dagens første hovedoplæg holdes af psykologen Dorthe Birkmose, der vil tage afsæt i sin nyeste bog, ”Mennesket er motiveret”. I bogen beskriver hun, hvordan vi mennesker grundlæggende er motiveret for at løse vores udfordringer og leve et liv med mening.

Dorthe Birkmose vil især tale om, hvordan man samarbejder med et menneske om dets motivation uden at overskride dets grænser eller overtage styringen over dets liv.

Dagens anden hovedtaler er forskeren Søren Engelsen. Han er forankret i filosofien, men vil også trække på viden fra psykologi og sociologi i sit oplæg om etik.

Søren Engelsen har særligt fokus på, hvordan man kan anse etik som en praktisk kunnen frem for noget, man kan læse sig til i en bog, og hvad denne forståelse af etik betyder for arbejdet med mennesker, der er socialt udsatte eller har et handicap.

Ud over de to hovedoplæg er der også 14 videnssessioner om aktuelle socialfaglige temaer på   programmet. Du kan blandt andet høre et oplæg fra VISO-specialist Gyrith Karskov Berthelsen fra CSM Øst i samarbejde med forperson i Landsforeningen Spor, Helle Cleo Borrowman. De vil fortælle om senfølger efter seksuelle overgreb og give eksempler på, hvordan disse senfølger kan komme til udtryk i samspillet med den fagprofessionelle.

Læs det fulde indhold i programmet, der netop er offentliggjort sammen med tilmeldingen.

Praktiske oplysninger

Konferencen henvender sig til ledere og fagpersoner i kommunale forvaltninger, kommunale, regionale og private botilbud, brugerorganisationer samt handicap- og udsatteråd.

Se det samlede program og tilmeld dig VISO-konferencen

Hvis du ønsker en stand på konferencen, skal du senest den 13. oktober skrive en mail til fuldmægtig Freja Mokkelbost på frmo@socialstyrelsen.dk

Se videoen i stor version på YouTube

Senest opdateret 29-09-2022

Kontakt

Freja Mokkelbost
Fuldmægtig

Nyhedsbrev

Vores nyhedsbreve holder dig opdateret med faglig viden, information om ansøgningspuljer, nye udgivelser, konferencer og temadage på socialområdet.

Tilmeld dig her