Pulje på vej: Familiehuse skal styrke indsatsen på småbørnsområdet

15-06-2022

Onsdag den 22. juni 2022 udmeldes puljen til familiehuse, der skal støtte og vejlede kommende forældre og familier med små børn.

Nu kan landets kommuner snart søge puljemidler til at styrke den tidlige forebyggende indsats på småbørnsområdet. Som en del af reformen Børnene Først er formålet at give kommuner mulighed for at hjælpe flere børn tidligere og bedre end i dag, fx i et familiehus hvor sårbare småbørnsfamilier skal have let adgang til indsatser på tværs af fagområder og sektorer.

Se filmen, hvor Socialstyrelsens direktør, Ellen Klarskov Lauritzen, fortæller mere om initiativet:

Se videoen om familiehusene

Som en del af puljen er det muligt at søge tilskud til at etablere eller udbygge en social døgnvagt med tilknytning til familiehusene og målgruppen. Der kan også søges midler til at lave børnebaser for børn og unge, der er anbragt uden for hjemmet.

Få inspiration i udgivelse og podcast

I kan finde inspiration til arbejdet med familiehuse og tværfaglige indsatser for kommende forældre og småbørnsfamilier i en praksisafdækning, hvor I desuden finder syv kommunale cases og en sammenfatning af erfaringer fra Sverige og Norge, som har flere års erfaringer med familiehuse.

Læs praksisafdækningen her

I kan også hente inspiration i en podcast om FAMKO – et tværfagligt og tværsektorielt samarbejde mellem Odense Kommune og Familieambulatoriet på Odense Universitetshospital om tidlig støtte til sårbare familier før, under og efter en graviditet.

Hør podcasten her

Rådgivning

Socialstyrelsen tilbyder rådgivning til kommuner, der ønsker at styrke deres tidlige forebyggende indsats på småbørnsområdet, fx i et familiehus. Tilbuddet om rådgivning er ikke afhængigt af, om kommunen søger puljemidler, men kan søges særskilt.

Læs mere om rådgivningstilbuddet her

Webinarer om ansøgningspuljen

Socialstyrelsen afholder to webinarer, hvor kommuner kan få mere viden om ansøgningskrav, tidsfrister samt muligheden for rådgivning. Webinarerne afholdes den 31. august og 7. september 2022.

Links til webinarerne offentliggøres i Socialstyrelsens aktivitetskalender. Hold øje med Socialstyrelsens nyhedsbrev.

Baggrund

Alle børn har ret til en god start i livet. Derfor har regeringen og en bred kreds af folketingets partier lanceret reformen Børnene Først.

Et af initiativerne i reformen er at udbrede familiehuse i hele landet, så kommende forældre og småbørnsfamilier kan få let adgang til støtte i forældrerollen, når de har brug for det.

Senest opdateret 15-06-2022

Kontakt

Gitte Bossi-Andresen
Leder af Opsporing og Tidlig Indsats

Nyhedsbrev

Vores nyhedsbreve holder dig opdateret med faglig viden, information om ansøgningspuljer, nye udgivelser, konferencer og temadage på socialområdet.

Tilmeld dig her