Pulje: Styrkelse af et demensvenligt samfund

07-10-2021

Der er udmeldt en ansøgningspulje til styrkelse af et demensvenligt samfund. Ansøgningsfrist: 1. november 2021 kl. 12:00.

Antallet af mennesker med demens er stigende. Demens er forbundet med mange fordomme, tabuer og misforståelser. Dette medfører stigmatisering af mennesker med demens og deres pårørende, hvilket kan resultere i, at de ofte trækker sig fra sociale sammenhænge og større fællesskaber.

En række undersøgelser viser, at mennesker med demens ofte føler sig ensomme og undlader at deltage i sociale sammenhænge. En af hovedårsagerne til dette er manglende viden i samfundet om demenssygdomme og konsekvenserne heraf.

Det er baggrunden for, at Socialstyrelsen i samarbejde med Sundhedsstyrelsen nu har udmeldt en ansøgningspulje på 41,2 mio. kr. til styrkelse af et demensvenligt samfund.

Formålet med puljen er at skabe et mere demensvenligt samfund, indsamle viden om demens og udbrede kendskabet til demens i samfundet, så mennesker med demens og deres pårørende kan blive mødt med forståelse og venlighed.

Med ansøgningspuljen kan organisationer, private aktører og kommuner søge tilskud til regionale og større landsdækkende aktiviteter, der kan styrke et demensvenligt samfund. Der kan i forbindelse med ansøgningen etableres partnerskaber eller indgås samarbejde med andre aktører, herunder på tværs af sektorer.

Målgruppe

Ansøgningspuljens målgruppen er mennesker med demens og deres pårørende.

Ansøgningsfrist

1. november 2021 kl. 12:00. Efter dette tidspunkt kan ansøgninger ikke længere fremsendes.

Hvem kan søge

Ansøgningspuljens ansøgerkreds er organisationer, private aktører og kommuner (eventuelt i samarbejde), der har kendskab til målgruppen. Der kan i forbindelse med ansøgningen etableres partnerskaber eller indgås samarbejde med andre aktører, herunder på tværs af sektorer.

Hvor kan du søge

Ansøgningen sendes til Socialstyrelsen.

Du kan søge puljen via dette link

Tilmeld dig Socialstyrelsens nyhedsbrev

Vil du holde dig opdateret om puljer på ældreområdet, som du kan søge hos Socialstyrelsen, kan du holde dig orienteret via Socialstyrelsen.dk eller abonnere på vores nyhedsbrev, hvor alle Socialstyrelsens puljer bliver annonceret.

Du kan tilmelde dig nyhedsbrevet her

Socialstyrelsen udmelder ansøgningspuljer med bekendtgørelse og vejledning.

 

 

Senest opdateret 07-10-2021

Kontakt

Tilskudsadministration

Nyhedsbrev

Vores nyhedsbreve holder dig opdateret med faglig viden, information om ansøgningspuljer, nye udgivelser, konferencer og temadage på socialområdet.

Tilmeld dig her