Styrk SSP-arbejdet med strategisk fokus på udvikling og samarbejde

30-04-2025

Vil du have ny inspiration, viden og redskaber til det kriminalitetsforebyggende arbejde hos jer? Så vær med på SSP-uddannelsen! Der er godt booket op, men vi har fortsat ledige pladser – både til dig, der er ny i SSP-arbejdet og dig, der allerede har erfaring, men vil udbygge dine kompetencer. Det er gratis at deltage.

Social- og Boligstyrelsen udbyder en national SSP-uddannelse.

Uddannelsen giver SSP-medarbejdere kompetencer til at arbejde systematisk, helhedsorienteret og vidensbaseret med forebyggelse af kriminalitet og understøtter en fælles tilgang på tværs af myndigheder og sektorer.

SSP-uddannelsen består af forskellige moduler, der kan tages uafhængigt af hinanden. Flere af de moduler, der tilbydes i år, er fuldt bookede, men der er fortsat ledige pladser på temamodul 1: Udvikling af SSP-samarbejdet og på grundmodulet.

Udvikling af SSP-samarbejdet

På temamodul 1: Udvikling af SSP-samarbejdet bliver du klædt på til at arbejde strategisk med udvikling af SSP-arbejdet og dermed styrke jeres SSP-samarbejde. Professionshøjskolen Absalon underviser sammen med praksiseksperter i, hvordan du bruger din egen rolle i samarbejdet, og hvordan du involverer dit netværk i udviklingen af jeres SSP-arbejde.

På modulet får du inspiration fra andre kommuner til, hvordan SSP-samarbejdet kan tilrettelægges, og du får lejlighed til at sparre med andre SSP-konsulenter. Praksiseksperter bidrager med eksempler på, hvordan de er lykkedes med at styrke deres SSP-samarbejde.

Modulet henvender sig til dig, der har en koordinerende funktion i SSP-samarbejdet, og som beskæftiger dig med at omsætte nye indsatser og tiltag i praksis

Modulet forløber over to dage og gennemføres i Slagelse den 24. september og 21. oktober 2025.

Læs mere om modulet og tilmeld dig 

Er du ny i SSP-opgaven?

Grundmodulet giver dig en grundlæggende forståelse af det kriminalitetsforebyggende arbejde, som du kan anvende til at styrke den lokale indsats i din kommune.

Som deltager får du bl.a. viden om forebyggelse af rekruttering til bander og kriminelle fællesskaber, og konkrete metoder og redskaber til at styrke den kriminalpræventive indsats.

Vi sætter også fokus på samarbejdet med andre relevante aktører om systematisk opsporing og indsatser.

Undervejs får du lejlighed til at arbejde med cases fra din egen praksis.

Grundmodulet henvender sig til nye SSP-konsulenter samt SSP-medarbejdere i skole, politi og på socialområdet.

Grundmodulet forløber over tre dage og gennemføres to gange i efteråret: 

  • Aarhus: 19. august og 8.-9. september 2025
  • Næstved: 2., 22 og 23. oktober 2025

Læs mere om modulet og tilmeld dig

Kontakt

Julie Møller-Høy Worm

Nyhedsbrev

Vores nyhedsbreve holder dig opdateret med faglig viden, information om ansøgningspuljer, nye udgivelser, konferencer og temadage på socialområdet

Tilmeld dig her