Pulje: Støtte til etablering af ungekrisecenter i Vestdanmark

25-04-2024

Der er udmeldt en ansøgningspulje til etablering af et ungekrisecenter i Vestdanmark. Centret skal yde akut rådgivning og vejledning og også kunne tilbyde overnatning til unge under 18 år. Ansøgningsfrist: fredag den 14. juni 2024 kl. 12.

Unge, som er i krise, fx på grund af omsorgssvigt, overgreb eller mistrivsel derhjemme, kan være i fare for at ende med at sove på gaden, i parker eller på sofaen hos venner og bekendte.

Social- og Boligstyrelsen har på den baggrund udmeldt en ansøgningspulje på 8,6 mio. kr. til etablering af et ungekrisecenter.

Ungekrisecenteret skal yde akut rådgivning og vejledning i trygge rammer til unge under 18 år. Centret skal således give børn og unge et sted, hvor de kan gå direkte ind fra gaden og få hjælp, når de oplever at være i krise. Unge skal også kunne overnatte trygt på stedet i akutte situationer.

Der er tidligere etableret et ungekrisecenter i København, som også oplever søgning fra andre dele af landet. Det nye ungekrisecentret skal derfor være placeret vest for Storebælt og i øvrigt være let tilgængeligt med offentlig transport.

For at etablere sengepladser skal Socialtilsynet godkende ungekrisecentret som anbringelsessted. Ungekrisecentret skal desuden godkendes som et forsøg efter § 206 i barnets lov.

Målgruppe

Ansøgningspuljens målgruppe er unge under 18 år i krise eller kriselignende tilstand.

Ansøgningsfrist

Ansøgningsfristen er fredag den 14. juni 2024 kl. 12:00. 

Hvem kan søge?

Ansøgningspuljens ansøgerkreds er private eller frivillige organisationer.

Ansøgere skal være opmærksomme på, at der skal anvendes MitID Erhverv (med foreningens CVR-nummer) ved oprettelse og indsendelse af ansøgninger via tilskudsportalen.

Få mere at vide om puljen 


Informationsmøde

Der vil være mulighed for at deltage i virtuelt informationsmøde d. 13. maj 2024, kl.14.00-15.00.

Tilmeld dig informationsmødet

Kontakt

Tilskudsadministration

Nyhedsbrev

Vores nyhedsbreve holder dig opdateret med faglig viden, information om ansøgningspuljer, nye udgivelser, konferencer og temadage på socialområdet.

Tilmeld dig her