Pulje: Styrket indsats til voksne med senfølger efter seksuelle overgreb

31-05-2023

Der er udmeldt en ansøgningspulje til specialiseret behandling og rådgivning til voksne med senfølger efter seksuelle overgreb i opvæksten. Puljen retter sig mod civilsamfundsaktører med erfaring på området. Ansøgningsfrist: 9. august 2023 kl. 12.00.

Når børn og unge udsættes for seksuelle overgreb, kan det kan have store konsekvenser for den enkelte. Mellem 60 og 80 pct. af dem, der har været udsat for seksuelle overgreb i opvæksten, får senfølger, som de kan have behov for hjælp til at håndtere.

Civilsamfundsaktører spiller en særlig vigtig rolle i at sikre, at mennesker, der er ramt af sådanne senfølger, hurtigere kan få den behandling, som de har brug for.

Det er baggrunden for at afsætte midler til en ansøgningspulje til civilsamfundstilbud, som yder specialiseret behandling og rådgivning til målgruppen. Puljen skal imødekomme den stigende efterspørgsel på området.

Social- og Boligstyrelsen har åbnet for ansøgninger til puljen. Der er afsat 25,0 mio. kr. til støtte til civilsamfundsaktører fra perioden 1. oktober 2023 til 31. december 2024.

Målgruppe

Målgruppen er voksne, der har senfølger efter seksuelle overgreb i barndommen og ungdommen.

Ansøgningsfrist

Der er ansøgningsfrist den 9. august 2023 kl. 12.00.           .

Hvem kan søge?

Ansøgningspuljen kan søges af civilsamfundsaktører, herunder selvejende organisationer, frivillige organisationer m.fl., der har erfaring med at yde specialiseret behandling og rådgivning målrettet voksne med senfølger efter seksuelle overgreb.

Yderligere oplysninger og adgang til at søge puljen     

Informationsmøde

Social- og Boligstyrelsen afholder virtuelt informationsmøde den 12. juni 2023  kl. 10.00 - 10.45, hvor du kan høre mere om puljen og ansøgningsprocessen.

Tilmeld dig informationsmødet 12. juni

 

Kontakt

Tilskudsadministration

Nyhedsbrev

Vores nyhedsbreve holder dig opdateret med faglig viden, information om ansøgningspuljer, nye udgivelser, konferencer og temadage på socialområdet.

Tilmeld dig her