Pulje: Befordring af mennesker med en demensdiagnose

17-08-2023

Der er udmeldt en ansøgningspulje til befordring af mennesker med en demensdiagnose, som bor i eget hjem. Midlerne kan søges af kommuner. Ansøgningsfrist: 12. oktober 2023 kl. 12.00.

Demens påvirker hverdagen betydeligt både for de personer, som får diagnosen, og deres pårørende. Mennesker med en demenssygdom udfordres på en lang række kognitive områder, herunder evnen til at orientere sig og finde rundt, og de kan få svært ved at genkende omgivelser og afstandsbedømme. De kan derfor også have problemer med selv at transportere sig eller benytte offentlige transportmidler.

Social- og Boligstyrelsen har på den baggrund udmeldt en ansøgningspulje på 9,5 mio. kr., der giver mennesker med en demensdiagnose, som bor i eget hjem, mulighed for at få befordring til fritidsformål, herunder besøg hos venner og familie, indkøb og kulturelle tilbud.

Målgruppe

Ansøgningspuljens målgruppe er mennesker med en demensdiagnose, som bor i eget hjem.

Ansøgningsfrist

Der er ansøgningsfrist den 12. oktober 2023 kl. 12.00.

Hvem kan søge?

Ansøgningspuljen kan søges af kommuner.

Ansøgere skal være opmærksomme på, at der skal anvendes MitID Erhverv (med kommunens CVR-nummer) ved oprettelse og indsendelse af ansøgninger.

Læs mere om puljen

Kontakt

Tilskudsadministration

Nyhedsbrev

Vores nyhedsbreve holder dig opdateret med faglig viden, information om ansøgningspuljer, nye udgivelser, konferencer og temadage på socialområdet.

Tilmeld dig her