Neurodagen 2023 – hjernen i socialt perspektiv

13-06-2023

Komponent og Social- og Boligstyrelsen inviterer igen til Neurodagen – konferencen, der insisterer på et tværfagligt fokus på kognition og psyke og sætter hjernen i socialt perspektiv. Vær med den 7. november 2023 og få viden og ny inspiration fra krydsfeltet mellem neurologi og socialfaglighed.

Den traditionsrige konference Neurodagen løber af stablen igen til efteråret, hvor Social- og Boligstyrelsen og Komponent for ottende år i træk inviterer til oplæg og videnssessioner i krydsfeltet mellem hjerne, psyke og sociale perspektiver.
 
På Neurodagen ønsker vi at bevare fokus på omgivelser og kontekst, sociale indsatser, fællesskaber, kultur og socialfaglighed, men også at kunne bidrage med neurologisk viden til socialområdet.

Vi vil give plads til både vidensformidling og konkrete eksempler på virkningsfuld praksis med specifikke målgrupper, men også til mere overordnet viden om, hvad der karakteriserer menneskelig trivsel, læring, gode fællesskaber og udvikling.

Det sker på dagen

Vi sætter i år særligt fokus på recovery-orienteret rehabilitering og indefra-perspektivet. Programmet inkluderer:

  • Forfatter og poet Caspar Eric, der vil reflektere over identitet og livet med handicap (Cerebral Parese)
  • Antropolog og forfatter Stine Grønbæk Jensen taler om erfaret magt i borgerperspektiv. Hvad betyder det fx for ens selvbillede at blive udsat for magtanvendelse?
  • Stine Arent Larsen, Social- og Boligstyrelsen, fortæller om, hvordan styrelsen arbejder med recovery-orienteret rehabilitering, og hvordan tilgangen kan indtænkes i praksis bredt på handicapområdet.
  • Dorte Bukdahl, forfatter til bogen ”Gode løsninger på svære sociale problemer” taler om perspektivskifte til fordel for løsninger, hvor man mere radikalt involverer borgerne
  • Filosof og tidligere formand for Etisk Råd, Jacob Birkler, vil dele sin viden om professionel omsorg, håb og etik i et reguleret velfærdssystem.

Ud over oplæggene i plenum kan man vælge mellem en række forskellige faglige sessioner, der sætter fokus på en vifte af målgrupper og emner, herunder neurorehabilitering, seksualitet og identitetsskabelse, autisme og ADHD.

Vi ser frem til en inspirerende dag fyldt med læring, dialog, refleksion, faglig nysgerrighed og udvikling!

Det praktiske

Konferencen afholdes i Odeon, Odense.

Pris: 2.175 kr. ekskl. moms.

Der er tilmeldingsfrist 20. september 2023, og tilmeldingen er bindende.

Hvis konferencen ikke er overtegnet, er det muligt at tilmelde sig efter fristens udløb.

Tilmeldingen foregår via Komponents hjemmeside.

Tilmeld dig Neurodagen hos Komponent 

Stande

Igen i år er det muligt at have en stand til konferencen. Der vil være plads til ca. 10 stande, der placeres centralt placeret uden for plenumsalen. Kontakt Dorthe Bidstrup Jensen på dbj@komponent.dk for mere information.

 

Kontakt

Julie Juhl
Fuldmægtig

Nyhedsbrev

Vores nyhedsbreve holder dig opdateret med faglig viden, information om ansøgningspuljer, nye udgivelser, konferencer og temadage på socialområdet.

Tilmeld dig her