Netværksdage: Positioneringsseler og toilet-badestole

08-06-2023

Vi mødes igen i november i Social- og Boligstyrelsens online-netværk SidLigGodt. Hør om brugen af positioneringsseler til kørestolsbrugere og om problematikker om toilet-badestole. Netværket er altid åbent for nye deltagere, som arbejder med mennesker med nedsat funktionsevne.

Mange kørestolsbrugere har gavn af en positioneringssele, der kan støtte siddestillingen – og for nogle er selen helt afgørende. Men hvordan optimerer vi brugen, og hvilke overvejelser skal man gøre sig på forhånd som fagperson?

Det sætter vi fokus på, når online-netværket SidLigGodt samles til netværksmødet 2023, hvor vi også retter blikket mod brugen af toilet-badestole og bl.a. risikoen for vævsskade her.     

Mødet bliver afholdt to dage – med det samme program – 7. november i Horsens og 9. november i Roskilde.

På programmet

På dagen kan du møde fysioterapeut David Schulz-Petersen fra Anatomic Sitt, der holder oplæg om brugen af positioneringsseler i kørestole. David vil bl.a. fortælle om, hvad man generelt skal være opmærksom på, hvilke typer af seler der findes, og hvad der skal være på plads i kørestolen, inden selen evt. monteres. Efter en pause hører vi om de tekniske krav, der er til seler til kørestole, og så håber vi, at der er nyt at berette om positioneringsseler i forhold til magtanvendelsesreglerne.

Ergoterapeut Victoria Dollerup Larsen fra Specialrådgivningen i Rødovre holder oplæg om siddestilling på toilet-badestole, de udfordringer, der kan være, og mulige løsningsforslag.

Der er desuden rig mulighed for at mødes med kolleger og fagfæller, og få drøftet aktuelle udfordringer på området.

Pris og tilmelding

Det koster 1687,50 kr. at deltage (inkl. moms og forplejning).

Tilmeld dig senest 26. september 2023.

Horsens – program og tilmelding

Roskilde – program og tilmelding

Hvis du vil vide mere

Online-netværket SidLigGodt har fokus på at tilpasse den siddende, den liggende og den stående stilling til mennesker med nedsat funktionsevne.

Netværket er målrettet sagsbehandlende og trænende terapeuter samt andre fagpersoner, både i den offentlige og den private sektor.

Læs om netværket SidLigGodt

Læs om Social- og Boligstyrelsens øvrige netværk på hjælpemiddelområdet

Kontakt

Mary Petersen
Faglig konsulent

Nyhedsbrev

Vores nyhedsbreve holder dig opdateret med faglig viden, information om ansøgningspuljer, nye udgivelser, konferencer og temadage på socialområdet.

Tilmeld dig her