VISO-konferencen 2022

20-06-2022

Vær med, når VISO den 6. december i år holder konference i Nyborg. Hovedoplægsholderne er psykolog Dorthe Birkmose og filosoffen Søren Engelsen, og derudover er der op til 14 videnssessioner, hvor VISOs specialister og andre eksperter fortæller om aktuelle socialfaglige temaer.

VISOs store årlige konference finder denne gang sted 6. december 2022, hvor Nyborg Strand vil danne rammen om dagens mange faglige oplevelser, oplæg og drøftelser.

Det kan du opleve på VISO-konferencen

I konferencens første hovedoplæg vil den kendte psykolog Dorthe Birkmose tage afsæt i sin nyeste bog, ”Mennesket er motiveret”.

Birkmose har tidligere skrevet om risikoen for forråelse i bl.a. socialt arbejde. Nu har hun udgivet en ny bog, som hun selv beskriver som mere håbefuld: Den handler om, hvordan vi mennesker grundlæggende er motiveret for at løse vores udfordringer og leve et liv med mening.

Nogle gange er vores overskud dog så lavt, at vi har brug for hjælp udefra for at leve det liv, vi vil. Birkmose vil give sit bud på, hvordan man samarbejder med et menneske om dets motivation uden at overskride dets grænser eller overtage styringen over dets liv.

Forankret i filosofien, men trækkende på viden for psykologien og sociologien, vil forskeren Søren Engelsen stå for konferencens andet hovedoplæg. Engelsen vil give et bud på, hvordan man kan anse etik som en praktisk kunnen frem for noget, man kan læse sig til i en bog, og hvad denne forståelse af etik betyder for arbejdet med mennesker.

Ud over de to hovedoplæg vil du kunne høre om aktuelle socialfaglige temaer på dagens op til 14 videnssessioner. Temaerne er bl.a. skolevægring, børn med traumer og voksne med udviklingshæmning og misbrug.

Praktiske oplysninger

Konferencen afholdes 6. december på Nyborg Strand og henvender sig til ledere og fagpersoner i kommunale forvaltninger, kommunale, regionale og private botilbud, brugerorganisationer samt handicap- og udsatteråd.

Tilmelding til konferencen åbner i september, hvor det samlede program også vil blive offentliggjort.

Hvis du ønsker en stand på konferencen, skal du senest d. 15. oktober skrive en mail til fuldmægtig Freja Mokkelbost på: frmo@socialstyrelsen.dk. 

Her kan du tilmelde dig til september

Se videoen i stor version på YouTube

Senest opdateret 20-06-2022

Kontakt

Stine Kirkegaard Øritsland
Fuldmægtig

Nyhedsbrev

Vores nyhedsbreve holder dig opdateret med faglig viden, information om ansøgningspuljer, nye udgivelser, konferencer og temadage på socialområdet.

Tilmeld dig her