Se fem oplæg om den sociale stofmisbrugsbehandling

19-01-2022

Hvilken betydning har de nationale retningslinjer for stofmisbrugsområdet? Hvad indeholder de, hvordan kan de bruges, og hvordan kan man arbejde med at implementere dem? Det var i fokus, da Socialstyrelsen holdt webinar i december. Nu kan du se eller gense oplæggene på video.

Socialstyrelsen holdt i december 2021 et webinar om de nationale retningslinjer for den sociale stofmisbrugsbehandling. Alle oplæg blev filmet og er nu tilgængelige på Socialstyrelsens hjemmeside.

Webinaret bestod af oplæg fra Socialstyrelsen og FLOR (Foreningen af Ledere i den Offentlige Rusmiddelbehandling) og beskrev bl.a. retningslinjernes betydning for stofmisbrugsområdet, hvordan man kan arbejde med dem, og hvad man skal være opmærksom på i forbindelse med implementeringen.

Oplæggene retter sig mod beslutningstagere, ledere og nøglemedarbejdere i kommunale, regionale og private behandlingstilbud, herunder særligt §101-behandlingstilbud, samt andre, der er interesserede i området.

Videoerne kan ses på Socialstyrelsens YouTube-kanal via linksene nedenfor:

Om de nationale retningslinjer

De nationale retningslinjer blev udgivet første gang i 2016 i samarbejde med centrale aktører på stofmisbrugsområdet og blev opdateret i 2020 bl.a. på baggrund af lovændringer i §101, ny forskning og erfaringer fra praksis.

Retningslinjerne kan bruges som grundlag for at skabe en behandlingspraksis, der bygger på gældende lovgivning, nyeste forskning og gode erfaringer fra praksis.

Få mere at vide om de nationale retningslinjer 

Socialstyrelsen har udarbejdet refleksionskort, der hjælper med at sætte retningslinjerne i relation til den lokale praksis på det enkelte behandlingstilbud og understøtter en trinvis implementering.

Bestil trykt udgave eller download refleksionskort 

Senest opdateret 20-01-2022

Kontakt

Lone Kæstrup
Specialkonsulent

Nyhedsbrev

Vores nyhedsbreve holder dig opdateret med faglig viden, information om ansøgningspuljer, nye udgivelser, konferencer og temadage på socialområdet.

Tilmeld dig her