Se eller gense webinaret ”Fra borgerinddragelse til partnerskab”

23-05-2022

Brugen af Åben Dialog har forandret arbejdet med borgernes sager i Høje Taastrup Kommune. Det blev der fortalt om på Socialstyrelsens webinar 21. april 2022, hvor der var fokus på at tage skridtet fra inddragelse i egen sag til fælles kvalitetsudvikling. Nu er hele webinaret tilgængeligt på video.

Man skal kunne være i det usikre, når man arbejder med tilgangen Åben Dialog.

Det var et af budskaberne på webinaret ”Fra borgerinddragelse til partnerskab”, som blev afholdt den 21. april 2022 med deltagelse af Socialstyrelsen og Høje Taastrup Kommune.

Samskabelse og partnerskab

Her havde man – som titlen på webinaret antyder – fokus på, hvordan man kan arbejde både med borgerens inddragelse i egen sag og tage skridtet videre til samskabelse og partnerskab. Mange steder inviteres borgere i dag med i kommunens implementeringsgrupper, når der skal arbejdes med nye metoder og tilgange.  

Specialkonsulent Finn Blickfeldt Juliussen, Socialstyrelsen, holdt det indledende oplæg om Åben Dialog.

Han udfoldede både de 7 principper, der er bærende for netværksmetoden, og kom med gode eksempler på, hvordan det er lykkedes forskellige kommuner og regioner at omsætte Åben Dialog til en givtig praksis.

Har forandret arbejdet

Herefter satte områdeleder Nina Tiedjen og borger Martin Schou, begge fra Høje Taastrup Kommune, ord på deres erfaringer med Åben Dialog.

Brugen af tilgangen har forandret arbejdet med borgernes sager både i socialpsykiatrien og i beskæftigelsesregi, fortalte de – og det stopper ikke her: Der inviteres også borgere med i det organisatoriske arbejde, fx når kvaliteten skal udvikles i sagsgange og formidlingsaktiviteter.

Webinaret blev optaget og kan nu ses her på sbst.dk:

Se eller gense webinaret

Senest opdateret 23-05-2022

Kontakt

Stine Arent Larsen
Specialkonsulent

Nyhedsbrev

Vores nyhedsbreve holder dig opdateret med faglig viden, information om ansøgningspuljer, nye udgivelser, konferencer og temadage på socialområdet.

Tilmeld dig her