Puljekalender for 2022 og ny ansøgningsportal

21-02-2022

I puljekalenderen kan du se, hvilke ansøgningspuljer Socialstyrelsen udmønter i 2022, og hvornår puljerne kan ansøges. I løbet af foråret tager Socialstyrelsen desuden en ny ansøgningsportal i brug, som gør det lettere for ansøgere at sende deres ansøgning og få overblik over deres tilskud.

Socialstyrelsen har netop offentliggjort puljekalenderen for 2022 på Social- og Ældreministeriets område. I løbet af året udmøntes i alt 34 puljer til kommuner og civilsamfundets organisationer.

I kalenderen fremgår formålet med de forskellige puljer, puljernes målgrupper og hvem, der kan søge (ansøgerkreds). Det fremgår også, hvornår de forskellige puljer forventes at blive udmeldt og udmøntet. Potentielle ansøgere kan derfor planlægge, hvornår de skal udarbejde deres ansøgning.

Årskalenderen bliver desuden løbende suppleret med månedskalendere med mere præcise tidspunkter for, hvornår aktuelle puljer forventes udmeldt og udmøntet.

Ny ansøgningsportal

I løbet af foråret tager Socialstyrelsen en ny ansøgningsportal i brug. For ansøgere betyder det, at de vil kunne oprette sig som bruger og sende deres ansøgning ind via portalen.

Desuden vil ansøgere kunne anvende portalen til at holde øje med den aktuelle status på ansøgningen. Ansøgere, der har fået tilskud via portalen, vil også have adgang til alle dokumenter vedrørende projektet samt al fremadrettet kommunikation med Socialstyrelsen på portalen.

Der vil komme en nyhed ud på Socialstyrelsens hjemmeside, når portalen åbnes, ligesom der vil komme vejledninger til, hvordan man ansøger via portalen.

Ansøgningspuljen til Frivilligt Socialt Arbejde (PUF) udmeldes, når portalen er åbnet, så alle ansøgere kan søge via den nye portal og få et bedre overblik over deres ansøgning og sager. Dette skyldes, at der forventes cirka 500 ansøgere til puljen.

Der gøres opmærksom på, at puljen forventes udmøntet lige efter sommerferien. Det vil i særlige tilfælde være muligt at søge og få tilskud til udgifter, som ansøgeren har afholdt eller påtaget sig at afholde, før der blev ydet tilskud, hvis de er åbenbart knyttet til projektet. Læs mere om puljen, når den udmeldes på Socialstyrelsens hjemmeside.

Se mere om puljen i årskalenderen.

Senest opdateret 25-02-2022

Kontakt

Tilskudsadministration

Nyhedsbrev

Vores nyhedsbreve holder dig opdateret med faglig viden, information om ansøgningspuljer, nye udgivelser, konferencer og temadage på socialområdet.

Tilmeld dig her