Ønsker I hjælp til at udvikle jeres recovery-orienterede praksis?

24-02-2022

Socialstyrelsen tilbyder udviklingsforløb til socialpsykiatriske tilbud, der gerne vil styrke samarbejdet med borgeren og lade indsatsen tage afsæt i den enkeltes håb, ønsker og drømme. Vi åbner nu for en ny runde af forløb. Der er ansøgningsfrist den 30. marts 2022.

Mennesker med psykiske vanskeligheder, der modtager den rette støtte, har gode muligheder for at leve et meningsfuldt og selvstændigt liv. Skal mennesker hjælpes til at leve et godt liv, er det vigtigt, at tilrettelægge indsatsen med udgangspunkt i den enkeltes håb, ønsker og drømme.

Socialstyrelsen tilbyder derfor socialpsykiatriske tilbud hjælp til at udvikle en recovery-orienteret praksis og styrke samarbejdet med borgeren. Dette sker konkret ved at igangsætte et udviklingsforløb på tilbuddet, som faciliteres af Socialstyrelsen. Udviklingsforløbene er derfor målrettet socialpsykiatriske tilbud, der ønsker at udvikle og forbedre indsatsen med recovery-orienteret rehabilitering som fagligt afsæt.

Hvis I ønsker hjælp til udvikling hos jer

Udviklingsforløbet bliver tilpasset jeres ønsker og ressourcer både i forhold til indhold og varighed. Forløbet tager udgangspunkt i følgende temaer:

  • Samarbejde med borgeren
  • Ledelse og organisation
  • Helhed og sammenhæng
  • Sundhed
  • Civilsamfund
  • Uddannelse og beskæftigelse

Udviklingsforløbene er gratis og kan søges af kommunale, regionale og private socialpsykiatriske tilbud. Et forløb varer fra 4 måneder til udgangen af 2022, alt efter det enkelte tilbuds ønsker og behov.

Næste ansøgningsfrist er den 30. marts 2022.

Læs mere om udviklingsforløbene og find ansøgningsmateriale

Hør mere på et infomøde

Socialstyrelsen afholder informationsmøder om udviklingsforløbene. På møderne fortæller vi om, hvad et udviklingsforløb er, og hvad I kan forvente at få ud af et forløb.  

Vær med på et møde og bliv klogere på, om det er noget for jer.

Informationsmøderne afholdes online via Zoom og varer cirka en time. Det er gratis at deltage. Møderne holdes kl. 14  - 15 og tilbydes på tre forskellige dage:

Senest opdateret 24-02-2022

Kontakt

Aleksander Marzec Petersen
Chefkonsulent

Hvis du vil vide mere

Læs mere om, hvordan I kan arbejde recovery-orienteret i samarbejde med borgeren på botilbud eller i bostøtten:

Nyhedsbrev

Vores nyhedsbreve holder dig opdateret med faglig viden, information om ansøgningspuljer, nye udgivelser, konferencer og temadage på socialområdet.

Tilmeld dig her