Webinar: Inddragelse af udsatte børn og unge i kommunernes sagsbehandling

25-11-2021

Oplever børn og unge selv at blive inddraget i deres egen sag? Det har VIVE lavet en stor undersøgelse af. Få indblik i resultaterne og hør også om Roskilde Kommunes erfaringer. Videnscenter om børneinddragelse og udsatte børns liv holder årets sidste webinar den 8. december 2021.

Børn og unge skal høres, når de har en sag i kommunen. Det fremgår bl.a. af serviceloven.
  
Hvordan det ser ud i praksis er på dagsordenen, når Videnscenter om børneinddragelse og udsatte børns liv holder et gratis webinar den 8. december 2021, hvor vi går tæt på både en stor gruppe 12- 17- åriges egne oplevelser og de konkrete erfaringer fra en kommune.

Det kan du høre om

Chefanalytiker i VIVE Hans Skov Kloppenborg vil fortælle om resultaterne fra en stor undersøgelse om børn og unges inddragelse i egen sag.

Der ses på tre forskellige aspekter af inddragelse: Relationen til sagsbehandleren, information om sagsbehandlingen og muligheder for indflydelse.

Undersøgelsen viser bl.a., at selvom ret mange føler sig godt inddraget, er der også en relativt stor del, som ikke har den oplevelse. Det er især de mest udsatte børn og unge, der føler sig mindre inddraget.

Der er udgivet en rapport om undersøgelsen, som er tilgængelig hos VIVE:

Læs om undersøgelsen og hent rapporten

På dagen bliver der også delt praksiserfaringer: Socialrådgiver Camilla Bek fra Roskilde Kommune vil holde et oplæg om, hvordan de i praksis arbejder med børneinddragelse.

Kommunen har arbejdet målrettet på at styrke inddragelsen af udsatte børn og unge og blandt andet været med i Børns Vilkårs projekt, Bedre Børneinddragelse.

Læs om projektet hos Børns Vilkår

Det praktiske

Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig og skal senest ske til VIVE den 8. december kl. 7. 00. Webinaret starter samme dag kl. 14.00 og varer ca. fem kvarter.

Tilmeld dig webinaret om inddragelse

Webinaret er det femte og sidste i en række, som afholdes her i 2021 af Videnscenter om børneinddragelse og udsatte børns liv. Videnscenteret startede i år og drives i et samarbejde mellem VIVE, Børns Vilkår og Socialstyrelsen.

Konference i 2022

Videnscenter om børneinddragelse og udsatte børns liv holder en stor konference den 9. marts 2022. Sæt kryds i kalenderen allerede nu og glæd dig til at få ny viden og inspiration!

Vi orienterer nærmere om konferencen i det nye år her på Socialstyrelsen.dk og i nyhedsbrevet.

Senest opdateret 25-11-2021

Kontakt

Lotte Hestbæk
Chefkonsulent

Nyhedsbrev

Vores nyhedsbreve holder dig opdateret med faglig viden, information om ansøgningspuljer, nye udgivelser, konferencer og temadage på socialområdet.

Tilmeld dig her