Socialstyrelsen deltager på Health & Rehab Scandinavia 2021

10-11-2021

Hvordan arbejder Rådet for Tryghedsskabende Velfærdsteknologi, når der skal vurderes nye velfærdsteknologiske løsninger? Og hvad betyder den nye forordning for medicinsk udstyr for hjælpemiddelområdet? Det kan du få indblik i på to seminarer på den store messe om velfærdsteknologi og hjælpemidler, der holdes 16. - 18. november 2021.

Health & Rehab Scandinavia er den førende skandinaviske fagmesse om hjælpemidler, sundheds- og velfærdsteknologi, rehabilitering samt pleje- og hospitalsudstyr. Den holdes hvert andet år, og her i 2021 deltager Socialstyrelsen både med en stand og på to seminarer.

Her kan du møde Socialstyrelsen

Standen har særligt fokus på Hjælpemiddelbasen. Du finder os ved NEWS-zone under hele messen, og du er meget velkommen til at se forbi og høre nærmere.

De to seminarer drejer sig dels om arbejdet i Rådet for Tryghedsskabende Velfærdsteknologi, dels om forordningen for medicinsk udstyr:

  • Rådet for Tryghedsskabende Velfærdsteknologi

Onsdag den 17. november kl. 13.30 - 15 afholder Rådet for Tryghedsskabende Velfærdsteknologi et seminar om, hvordan rådet arbejder, når der skal vurderes velfærdsteknologiske løsninger, der kan tages i anvendelse med hjemmel i servicelovens § 128b og § 136e.

Der vil være cases med eksempler på vurdering af, hvilke konkrete teknologier, der vil kunne tages i anvendelse. Der bliver lagt op til spørgsmål og debat om de dilemmaer, der kan opstå ved anvendelsen af velfærdsteknologi. Seminaret slutter af med at vise eksempler på konkrete produkter, og hvordan de findes i Hjælpemiddelbasen. Seminaret afholdes i messens lokale B5-M1.

  • Hjælpemiddelbasen og forordningen for medicinsk udstyr

Torsdag den 18. november kl. 10-11.30 afholder Socialstyrelsen i samarbejde med Lægemiddelstyrelsen seminaret ”Hjælpemiddelbasen – dokumentation for produktkvalitet og CE-mærkning”.

Den nye forordning for medicinsk udstyr (MDR) trådte i kraft den 26. maj 2021 og har konkrete konsekvenser for kommunerne, bl.a. i relation til indkøb på hjælpemiddelområdet.

Seminaret belyser forordningen, CE-mærkning og hvordan Hjælpemiddelbasen kan bruges i forbindelse med indkøb og vurdering af dokumentation for produktkvalitet. Nye funktioner i Hjælpemiddelbasen vil også blive præsenteret. Seminaret afholdes i messens lokale B5-M3.

Begge seminarer er åbne for alle messedeltagere uden tilmelding.

Om Health & Rehab-messen

Messen er samlingsstedet for branchens både offentlige og private aktører og et forum for inspiration, faglig udvikling og videsdeling: Udstilling, netværk, seminarer, debatter og meget mere over tre dage.

Messen er bl.a. relevant for dig, der beskæftiger dig med hjælpemidler eller velfærdsteknologi i en kommune eller region som medarbejder, indkøber, leder eller beslutningstager.

Der er gratis adgang til messen. Registrering som deltager kan enten finde sted på forhånd eller ved ankomsten.

Læs mere om Health & Rehab Scandinavia 2021

Senest opdateret 10-11-2021

Kontakt

Thomas Lyhne
Chefkonsulent

Nyhedsbrev

Vores nyhedsbreve holder dig opdateret med faglig viden, information om ansøgningspuljer, nye udgivelser, konferencer og temadage på socialområdet.

Tilmeld dig her