Hjælpemidler til børn og voksne med cerebral parese

18-03-2021

En ny indgang på Hjælpemiddelbasen giver et overblik over et bredt spektrum af hjælpemidler, der kan lette hverdagen for både børn og voksne med cerebral parese.

Cerebral parese skyldes en skade i hjernen, som opstår i fosterlivet, under fødslen eller hos det nyfødte barn. Afhængig af hvilke hjerneområder, der er ramt, kan der være udfordringer i forhold til mobilitet, ved brug af hænder og arme eller ved tale.

I nogle tilfælde kan skaden også påvirke syn og hørelse eller give kognitive vanskeligheder som fx problemer med indlæring, koncentration eller sprog. Behovet for hjælpemidler vil derfor altid være individuelt.

Bredt spektrum af hjælpemidler

For at gøre det nemmere at finde og vælge hjælpemidler til børn eller voksne som lever med cerebral parese, har Socialstyrelsen lavet en særlig indgang på Hjælpemiddelbasen.

Den nye målgruppeindgang beskriver et bredt spektrum af hjælpemidler, som kan lette eller kompensere for de udfordringer, der kan opstå ved cerebral parese. Der tages udgangspunkt i personens behov for støtte i hverdagen, og brugen af de forskellige relevante hjælpemidler forklares.

Inspiration og vejledning

Målgruppeindgangen kan benyttes som inspiration og vejledning i forbindelse valg af hjælpemidler. Målgruppeindgangen henvender sig til personer med cerebral parese og pårørende. Fagpersoner kan også hente viden og inspiration i målgruppeindgangen

Se målgruppeindgangen på Hjælpemiddelbasen: Cerebral paresese

 

 

Senest opdateret 18-03-2021

Nyhedsbrev

Vores nyhedsbreve holder dig opdateret med faglig viden, information om ansøgningspuljer, nye udgivelser, konferencer og temadage på socialområdet.

Tilmeld dig her