Se eller gense webinar til SSP om onlinekriminalitet og risikoadfærd

10-12-2020

Hvordan er de unge på nettet, hvornår er online-adfærd bekymrende, og hvordan kan vi i SSP-regi være sammen om at forebygge unges online-kriminalitet? Det holdt Socialstyrelsen et webinar om den 2. november 2020. Se eller gense oplæggene på video.

Unges verden er i høj grad en digitaliseret, og en stor del af deres liv foregår på nettet. Det betyder, at deres grænseoverskridende adfærd og kriminalitet også sker virtuelt.

Det er en samtidig en adfærd, det er svært at følge med i, og som SSP-medarbejder kan det være vanskeligt at vide, hvordan man håndterer og forebygger unges IT-kriminalitet.

Viden og konkrete redskaber

Socialstyrelsen afholdt derfor et webinar den 2. november 2020 om, hvordan man som fagperson kan hjælpe børn og unge med at navigere i forhold til i den digitale verden og forebygge uhensigtsmæssige net-adfærd.

Vejviseren var bl.a. Center for Digital Pædagogik, der både gav indblik i, hvordan unge agerer på nettet, herunder hvordan de bruger de forskellige platforme, og konkrete redskaber til forebyggelse af onlinekriminalitet.

Se det hele eller vælg ud

Hele webinaret blev optaget, og man kan derfor nu se eller gense alle oplæggene, der er lagt ud på Socialstyrelsens YouTube-kanal.

Oplæggene ligger både samlet og hver for sig, så man evt. kan plukke de dele ud, man har særlig interesse i.

Videoerne er tilgængelige på en særskilt underside til styrelsens projekside om SSP-uddannelsen:

Se oplæggene fra webinaret 2. november

Senest opdateret 10-12-2020

Nyhedsbrev

Vores nyhedsbreve holder dig opdateret med faglig viden, information om ansøgningspuljer, nye udgivelser, konferencer og temadage på socialområdet.

Tilmeld dig her