Se eller gense konferencen om VUM 2.0

30-09-2020

Over 1400 havde tilmeldt sig Socialstyrelsens virtuelle konference den 14. september 2020, hvor den reviderede Voksenudredningsmetode VUM 2.0 blev præsenteret sammen med KL’s Fælles Faglige Begreber (FFB). Nu kan du opleve eller genopleve lanceringen på Socialstyrelsen.dk, hvor alle 7 oplæg er tilgængelige på video. Se dem alle eller vælg ud!

Socialstyrelsen og KL har netop lanceret den nye udgave af Voksenudredningsmetoden – VUM 2.0. og digitaliseringsprojektet Fælles Faglige Begreber (FFB). Det skete ved en virtuel konference den 14. september 2020.

Mere end 1400 havde meldt sig til præsentationen af den reviderede sagsbehandlingsmetode, der dermed fik en bred lancering og et rigtig godt udgangspunkt for den videre formidling.

Efter den første introduktion til de nye elementer i VUM og FFB blev der sat fokus på recovery og rehabilitering i VUM 2. 0 af Mette Lindgaard fra PwC og Finn Blickfeldt Juliussen fra Socialstyrelsen.

Næste punkt på programmet var et lounge-interview om den forskel, VUM 2.0 og FFB gør i praksis. Moderator Trine Sick styrede den engagerede drøftelse mellem deltagerne, der tilsammen repræsenterede både et myndigheds-, udfører-  og borgerperspektiv.

Lanceringen blev rundet af med to oplæg om, hvordan VUM 2.0 og FFB dels understøtter kvalitet i data og ledelsesinformation, dels skaber sammenhæng i sagsbehandlingen og indsatsen på tværs af myndighed og udfører.

Se alle eller nogle af oplæggene på video

Om VUM 2.0 og Fælles Faglige Begreber

Den reviderede udgave af VUM er udviklet af Socialstyrelsen i samarbejde med KL og bygger på den aktuelt bedste viden om sagsbehandling samt på KL’s projekt Fælles Faglige Begreber, der er indarbejdet i metoden.

VUM 2.0 har et skærpet fokus på, at recovery og rehabilitering begynder allerede i sagsbehandlingen. Der lægges op til, at der arbejdes tæt sammen med borgeren, og at der tages afsæt i dennes ønsker, håb og drømme, når det vurderes, hvilken støtte borgeren har behov for.

Anvendelsen af de fælles faglige begreber understøtter en dokumentations- og samarbejdspraksis mellem udfører og myndighed, der skaber et solidt grundlag for en sammenhængende og helhedsorienteret indsats med borgeren i centrum.

Ny metodehåndbog og supplerende materialer

I forbindelse med udviklingen af VUM 2.0 er der udgivet en ny metodehåndbog og en række supplerende materialer, herunder en revideret it-kravspecifikation.

Hent den nye metodehåndbog her

Hent it-kravspecifikationen her

Senest opdateret 30-09-2020

Kontakt

Maj-Britt Lundum Storm
Specialkonsulent

Nyhedsbrev

Vores nyhedsbreve holder dig opdateret med faglig viden, information om ansøgningspuljer, nye udgivelser, konferencer og temadage på socialområdet.

Tilmeld dig her