Ny politisk aftale skal sikre hjælp til sårbare og udsatte grupper

27-04-2020

Initiativer for ca. 215 mio. kr. skal sikre, at socialt udsatte børn og voksne og mennesker med handicap kan komme bedst muligt igennem tiden med COVID-19. Socialstyrelsen udmønter flere af initiativerne.

Den aktuelle situation med COVID-19 indebærer ekstra udfordringer for socialt udsatte børn og voksne og mennesker med handicap. De kan have særligt svært ved at komme igennem den sociale isolation og en forandret hverdag.

Derfor har alle Folketingets partier indgået aftale om en række initiativer, der skal hjælpe de sårbare og udsatte grupper bedst muligt gennem krisen. 

Hovedelementerne i aftalen er:

  • 131 mio. kr. til særlig hjælp til udsatte børn og unge, der for eksempel er pårørende til personer med alkohol- eller stofmisbrug.
  • 37,6 mio. kr. til styrket indsats for udsatte voksne som hjemløse, voldsofre, mennesker med misbrug og mennesker med psykiske lidelser.
  • 35,7 mio. kr. til blandt andet at bekæmpe ensomhed blandt mennesker med handicap.
  • 10 mio. kr. til at understøtte højskolernes og kultur-, idræts- og foreningslivets sociale engagement.

Socialstyrelsen udmønter flere af initiativerne på Social- og Indenrigsministeriets område. Midlerne til organisationerne på socialområdet udmøntes i maj 2020.

Se nyhed, aftaletekst og bilag på Social- og Indenrigsministeriets hjemmeside

 

 

 

 

Senest opdateret 27-04-2020

Kontakt

Tilskudsadministration

Nyhedsbrev

Vores nyhedsbreve holder dig opdateret med faglig viden, information om ansøgningspuljer, nye udgivelser, konferencer og temadage på socialområdet.

Tilmeld dig her