Vil I deltage i et nyt netværk om stofmisbrugsbehandling?

03-12-2019

I kan nå det endnu! Der er stadig få ledige pladser i Socialstyrelsens ”Netværksforløb om behandlingsplaner” for kommunale tilbud i den sociale stofmisbrugsbehandling. Vær med til at udvikle jeres egen faglige praksis i et nyt netværk med andre behandlingstilbud. Henvend jer senest 9. januar 2020.

Behandlingsplanen er et styringsredskab for den sociale stofmisbrugsbehandling og bør foreligge indenfor de første 14 dage efter, at en borger har bedt om behandling. Den udformes og justeres i samarbejde med borgeren, hvor det er muligt, og skal indeholde en beskrivelse af behandlingens mål, indsatser og varighed.

Sådan hedder det om behandlingsplanen i de nationale retningslinjer for den sociale stofmisbrugsbehandling. Men hvad er god kvalitet, når vi taler om behandlingsplaner? Hvordan kan man arbejde systematisk med dem, og hvordan sikrer man implementeringen i sin egen kommune?

Det retter vi blikket mod i Socialstyrelsens ”Netværksforløb om behandlingsplaner”, hvor vi udover kvalitetsudvikling også har fokus på at understøtte et givende, fagligt netværk mellem de deltagende behandlingstilbud. 

Ledige pladser til netværksforløbet

Har I interesse i at deltage i ”Netværksforløb om behandlingsplaner” i jeres behandlingstilbud, kan det fortsat nås. Vi har endnu nogle få ledige pladser og giver frem til 9. januar 2020 flere mulighed for at deltage.

Netværksforløbet er ét ud af tre forløb, som Socialstyrelsen tilbyder i 2020 for at understøtte implementeringen af de nationale retningslinjer for den sociale stofmisbrugsbehandling.

Praktiske oplysninger

Kommuner, som er interesserede i at deltage i ”Netværksforløb om behandlingsplaner”, skal udfylde og indsende et henvendelsesskema til Socialstyrelsen senest d. 9. januar 2020.

Forløbet afvikles som fem enkeltstående dage i 2020. Vi mødes i Socialstyrelsens lokaler i Odense, første gang d. 28. april 2020. Det er gratis at deltage.

Læs mere om netværksforløbet og få adgang til henvendelsesskemaet

Se, hvad de nationale retningslinjer skriver om behandlingsplaner

Senest opdateret 03-12-2019

Nyhedsbrev

Vores nyhedsbreve holder dig opdateret med faglig viden, information om ansøgningspuljer, nye udgivelser, konferencer og temadage på socialområdet.

Tilmeld dig her