Uddannelse i Den Socialøkonomiske Investeringsmodel, SØM

06-02-2019

I foråret 2019 tilbydes igen uddannelse i Den Socialøkonomiske Investeringsmodel, SØM. Kvaliteten af en SØM-beregning afhænger af brugerens evne til at bruge modellen og fortolke resultaterne korrekt. Socialstyrelsen opfordrer derfor alle brugere af SØM til at uddanne sig i brugen af modellen.

Den Socialøkonomiske Investeringsmodel, SØM, er et beregningsværktøj, der styrker beslutningsgrundlaget i en konkret lokal sammenhæng og sætter fokus de på økonomiske konsekvenser over tid, der kan være ved at investere i sociale indsatser. Modellen henvender sig især til kommuner, men kan bruges af alle, der ønsker mere viden om, hvordan en social indsats påvirker den offentlige økonomi.

Få mere at vide om Den Socialøkonomiske Investeringsmodel, SØM 

Gode SØM-beregninger og troværdigheden af resultaterne afhænger af vidensgrundlaget og de antagelser, som brugeren gør sig undervejs i beregningen. Socialstyrelsen opfordrer derfor alle, der anvender eller påtænker at anvende SØM, til at uddanne sig i korrekt brug af modellen.

Om SØM-uddannelsen

Uddannelsen består af to spor: et brugerspor med to kursusdage med ca. 5 ugers mellemrum og et superbrugerspor med en række online webinarer. Uddannelsen i SØM varetages af Incentive og VIVE for Socialstyrelsen. Brugersporet foregår i foråret 2019 på følgende steder og tidspunkter:

  • Herning: 25. marts og 3. maj kl. 9-16
  • København: 1. april og 6. maj kl. 9-16
  • Vejle: 28. maj og 25. juni kl. 9-16

Superbrugeruddannelsen starter op medio 2019.  

Der er oprettet en særlig hjemmeside til SØM-uddannelsen, hvor du kan læse om indholdet af uddannelsen samt tilmelde dig.

Tilmelding og yderligere oplysninger på uddannelsessiden om SØM 

Du kan med fordel deltage i uddannelsen, selvom du tidligere har deltaget i Socialstyrelsens introkurser.

Hold dig opdateret om SØM

Du kan tilmelde dig nyhedsbrevet om Den Socialøkonomiske Investeringsmodel, SØM. Her kan du følge med i sidste nyt om den videre udvikling af modellen, få informationer om arrangementer og finde gode råd, når du anvender SØM. Vi sender SØM-nyheder 4-8 gange om året.

Tilmelding til SØM-nyheder

Senest opdateret 06-02-2019

Kontakt

Tine Hjernø Lesner
Chefkonsulent

Nyhedsbrev

Vores nyhedsbreve holder dig opdateret med faglig viden, information om ansøgningspuljer, nye udgivelser, konferencer og temadage på socialområdet.

Tilmeld dig her