Kriminalitet: Nye film om redskabet YLS/CMI

23-01-2019

Socialstyrelsen lancerer to korte film om screeningsredskabet YLS/CMI. Redskabet kan bruges til at vurdere unges risiko for tilbagefald til kriminalitet. Se filmene og tilmeld dig vores næste brugerkursus.

Socialstyrelsen har siden 2013 afholdt brugerkurser i anvendelsen af screeningsredskabet Youth Level of Service – Case Management Inventory (YLS/CMI).

Redskabet kan bruges til at vurdere risikoen for tilbagefald til kriminalitet for unge i alderen 12-17 år og til at udarbejde en handleplan for den enkelte unge.

Sådan kan YLS/CMI bruges

Socialstyrelsen offentliggør nu to film, som illustrerer, hvordan redskabet kan bruges i en dansk kontekst.

Den ene film introducerer redskabet og fortæller om, hvordan fagpersoner kan forberede screeningsinterviewet med den unge.

Den anden har fokus på, hvordan man efter interviewet kan anvende screeningsresultaterne til at opstille udviklingsmål for den unge i arbejdet med handleplanen.

Filmene er målrettet fagpersoner, som skal have en kort introduktion til YLS/CMI.

De to film er produceret af Berú APS i samarbejde med Ungdomscentret i Aarhus Kommune og Fårupgård Ungecenter i Vejle Kommune.

Filmene er tilgængelige på Socialstyrelsens kanal på You Tube:

Film: Introduktion til YLS/CMI

Film: YLS/CMI i handleplansarbejdet

Brugerkursus om YLS/CMI i marts 2019

Socialstyrelsen afholder næste brugerkursus i YLS/CMI den 27.-28. marts 2019 i styrelsens lokaler på Edisonvej 1, Odense. Det er gratis at deltage.

Læs mere om brugerkurset I YLS/CMI

Læs om YLS/CMI generelt

Senest opdateret 24-01-2019

Nyhedsbrev

Vores nyhedsbreve holder dig opdateret med faglig viden, information om ansøgningspuljer, nye udgivelser, konferencer og temadage på socialområdet.

Tilmeld dig her