Inspirationsmøder om det sociale frikort

06-02-2019

Socialstyrelsen afholder fire inspirationsmøder i marts 2019 om det sociale frikort. Del jeres erfaringer med implementering af det sociale frikort med andre kommuner, og stil spørgsmål til Socialstyrelsen om den nye forsøgsordning.

Det sociale frikort er en landsdækkende forsøgsordning, der løber fra januar 2019 til udgangen af 2020. Ordningen indebærer, at socialt udsatte borgere kan tjene op til 20.000 kr. skattefrit årligt uden at blive trukket i sociale ydelser.

Det sociale frikort kan således give de mest udsatte borgere i samfundet bedre muligheder for at komme i kontakt med arbejdsmarkedet og dermed deltage i samfundets fællesskaber og opleve værdi i hverdagen.

Fokus på erfaringer og udfordringer

Socialstyrelsen støtter implementeringen af det sociale frikort og afholder i den forbindelse fire inspirationsmøder for alle landets kommuner. Møderne afholdes i marts i København, Odense, Esbjerg og Aarhus. Møderne har samme indhold, så man kan deltage der, hvor det passer bedst.

På møderne er der fokus på erfaringsudveksling om implementeringen af den nye ordning og de udfordringer, kommunerne evt. kan opleve i den forbindelse. Der kan også stilles spørgsmål til Socialstyrelsen om det sociale frikort, fx om målgruppe og visitation.

Praktiske oplysninger

Der er tilmeldingsfrist til alle fire møder 5. marts 2019, og det er gratis at deltage.

Møderne holdes:

Senest opdateret 07-02-2019

Kontakt

Mogens Holm Sørensen
Specialkonsulent

Hvis du vil vide mere

  • Lovgivning
  • Målgruppe
  • Pjecer
  • IT--system
  • Borgerens samtykke

Mere om det sociale frikort

Nyhedsbrev

Vores nyhedsbreve holder dig opdateret med faglig viden, information om ansøgningspuljer, nye udgivelser, konferencer og temadage på socialområdet.

Tilmeld dig her