Frivillighedskonference 2019: Det gode samarbejde

13-08-2019

Samspillet mellem det frivillige engagement og kommuner og regioner er omdrejningspunktet for årets nationale frivillighedskonference, der finder sted den 23. september. Vær med og få ny inspiration til samarbejdet mellem det offentlige og civilsamfundet.

For femte år i træk inviterer Socialstyrelsen, Center for Frivilligt Socialt Arbejde (CFSA) og Center for Offentlig Kompetenceudvikling (COK) til den nationale konference om frivillighed. Den finder denne gang sted i Roskilde Kongrescenter og afholdes den 23. september 2019.

Om dagens program

Konferencens formål er at give kommuner og regioner viden og redskaber til at forbedre samarbejdet med civilsamfundet for at styrke frivilligheden som en vigtig del af nutidens og fremtidens velfærdssamfund.

På konferencen fortæller Jacob Storch, adm. direktør og manging partner i joint action, om relationel kapacitet som en metode, der kan styrke det tværfaglige samarbejde mellem frivillige organisationer og kommunale aktører om sociale indsatser.

Desuden taler Benny Andersen, formand for Socialpædagogernes Landsforbund, om frivillige fællesskaber som en grundlæggende del af det pædagogiske arbejde med at understøtte livsglæden hos de borgere, der arbejdes med.  

Morten Frederiksen, lektor ved Institut for Sociologi og Socialt Arbejde på Aalborg Universitet, vil pege på konflikter mellem de normer og praksisser, der kendetegner frivilligt socialt arbejde og offentlige velfærdsorganisationer. Oplægget baseres på et nyt forskningsprojekt, der er målrettet udvikling af samarbejdsmodeller for frivillige og kommunale medarbejdere på det sociale område.

Derudover giver Lars Skov Henriksen, professor ved Institut for Sociologi og Socialt Arbejde på Aalborg Universitet, bud på, hvorfor flere nye undersøgelser peger i retning af, at de sociale skel i foreningsdeltagelse og frivillige indsatser er blevet mindre i de seneste årtier, og hvad organisationerne eventuelt skal være opmærksomme på i udviklingen.

Som afslutning på dagen taler Bjarne Ibsen, professor ved Center for Forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund på Syddansk Universitet, og to kommunale repræsentanter om samspillet mellem den frivillige og kommunale sektor.

På konferencen kan du også deltage i dialoger om relevante problemstillinger i det konkrete samarbejde mellem civilsamfundsinitiativer og det offentlige. Du kan vælge mellem 7 forskellige sessioner, der belyser forskellige aspekter af arbejdet.

Praktiske oplysninger

Målgruppen for konferencen er kommuner og regioner, der samarbejder med civilsamfundet. 

Tilmelding, program og oplysninger om deltagergebyr og tilmeldingsfrist mv. fås på COKs hjemmeside.

Vær opmærksom på, at konferencen de seneste år har været fuldtegnet.

Læs mere om programmet og tilmeld dig via COKs hjemmeside

Senest opdateret 13-08-2019

Kontakt

Sabine Lyø Andersen
Fuldmægtig

Nyhedsbrev

Vores nyhedsbreve holder dig opdateret med faglig viden, information om ansøgningspuljer, nye udgivelser, konferencer og temadage på socialområdet.

Tilmeld dig her