Vær med til at udvikle sprogvurderingsmateriale til 2-årige

01-05-2018

Børn, der har sproglige udfordringer, skal hjælpes så tidligt som muligt. Derfor skal der nu udvikles et nyt materiale til sprogvurdering af 2-årige. Landets kommuner inviteres til at indgå i et samarbejde med TrygFondens Børneforskningscenter om opgaven. Der er tilmeldingsfrist d. 11. maj.

Folketinget besluttede sidste år at give kommunerne mulighed for at fremrykke den lovpligtige sprogvurdering af børn til 2-årsalderen. Formålet er, at de børn, der har sproglige udfordringer, så tidligt som muligt kan få støtte til at udvikle deres danske sprog.

Nu får interesserede kommuner mulighed for indgå i et samarbejde med forskerne om udviklingen af et nyt sprogvurderingsmateriale, der passer til børn i 2-årsalderen.

Socialstyrelsen har indgået kontrakt med TrygFondens Børneforskningscenter på Aarhus Universitet om at stå for udviklingen af materialet. For at få et godt og praktisk anvendeligt sprogvurderingsmateriale inviterer Socialstyrelsen landets kommuner til et samarbejde om afprøvning af materialet og indsamling af normdata blandt et repræsentativt udsnit af 2-årige danske børn.

Der er tilmeldingsfrist d. 11. maj.

Læs mere om sprogvurdering af børn her

Senest opdateret 15-05-2018

Nyhedsbrev

Vores nyhedsbreve holder dig opdateret med faglig viden, information om ansøgningspuljer, nye udgivelser, konferencer og temadage på socialområdet.

Tilmeld dig her